Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grecia şi creditorii săi au termen până sâmbătă pentru încheierea unui acord

grecia

Grecia şi creditorii săi şi-au acordat termen până sâmbătă, după mai multe runde de discuţii fără niciun rezultat desfăşurate joi, pentru a încerca să încheie un acord care să permită deblocarea unui împrumut şi să evite intrarea acestei ţări în incapacitate de plată, transmite AFP. 

Reuniţi într-un summit la Bruxelles, şefii de stat şi de guvern au discutat două ore despre cazul Greciei, dar au refuzat să fie arbitri în diferendele care se menţin între Atena şi creditorii acesteia cu privire la reformele ce trebuie introduse şi tăierile bugetare necesare, a informat o sursă europeană. 

Ei au lăsat în seama miniştrilor de finanţe posibilitatea unui acord, cu o nouă reuniune prevăzută pentru sâmbătă, a precizat sursa. 

"Sâmbătă ar fi momentul bun pentru un acord", a declarat la rândul ei o sursă din delegaţia elenă, la timp pentru ca parlamentul de la Atena să îl aprobe duminică, aşa cum doresc creditorii. 

Formatul discuţiilor ce vor fi purtate până la termenul stabilit rămâne însă neconturat. 

Reuniţi înainte de summit, pentru a patra oară într-o săptămână, miniştrii de finanţe ai zonei euro nu au reuşit să apropie cele două foi de parcurs prezentate, una de instituţiile creditoare - BCE, FMI şi Comisia Europeană - şi cealaltă de partea greacă. 

Ei s-au separat după trei ore şi au încredinţat celor trei instituţii sarcina "de a integra, dacă este posibil", propuneri din partea Atenei în cerinţele lor, a ţinut să menţioneze o altă sursă europeană.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.