Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grecia solicită fonduri UE suplimentare în valoare de 5 miliarde EUR pentru a sprijini sursele regenerabile de energie

eu.boell.org
ue energie eoliana

Ministrul supleant de finanțe al Greciei, Theodoros Skylakakis, s-a adresat Comisiei Europene (CE) cu o solicitare de finanțare suplimentară de 5 miliarde EUR (5,45 miliarde USD) din partea Mecanismului său de redresare și reziliență (RRF), în principal pentru a sprijini proiecte din sectorul energiei din surse regenerabile, scrie renewablesnow.com.

Agenția de știri Atena-Macedonia (AMNA) a informat că finanțarea este destinată să fie utilizată pentru a oferi împrumuturi și capital de risc proiectelor private în contextul REPowerEU. Schemele-țintă vor acoperi în cea mai mare parte tehnologiile în domeniul energiei din surse regenerabile, cum ar fi energia solară, eoliană, hidrogenul verde și biometanul și vor acoperi, de asemenea, eficiența energetică și transportul nepoluant.

Raportul notează că guvernul asistă la o cerere mare din partea investitorilor din cauza termenilor atrăgători ai împrumuturilor acordate din fondurile RRF.

În 2021, CE a aprobat mecanismul de redresare și reziliență în valoare de 30,5 miliarde EUR al Greciei, inclusiv granturi în valoare de 17,77 miliarde EUR și împrumuturi în valoare de 12,73 miliarde EUR. Aproximativ 37,5 % din total a fost alocat pentru inițiative legate de obiectivele și inițiativele naționale în domeniul climei pentru a contribui la reducerea dependenței de gazul rusesc.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.