Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grecia va închide tabăra supraaglomerată pentru solicitanţi de azil şi migranţi de pe Insula Samos

Greece
granita turcia grecia migranti

Grecia va închide tabăra supraaglomerată pentru solicitanţi de azil şi migranţi de pe Insula Samos din Marea Egee până la sfârşitul anului, a anunţat marţi un ministru al guvernului elen, citat de dpa, potrivit Agerpres.

"Situaţia din Samos este foarte dificilă". Tabăra "va fi închisă", a declarat ministrul migraţiei Notis Mitarakis postului naţional de televiziune ERT după ce a vizitat tabăra, situată pe un deal lângă oraşul Vathy. O nouă clădire este construită la aproximativ 7 kilometri distanţă, de asemenea pe insulă.

În ultimele două zile, două incendii au distrus zeci de corturi, cabane şi case container. Autorităţile suspectează că focul în tabără a fost pus intenţionat şi poliţia a reţinut 22 de migranţi. Suspecţii sunt acuzaţi de incendiere.

Citește și: Suceava are de cinci ori mai mulți bolnavi cu noul coronavirus decât Oradea. Motivul este metoda de testare prin polling

Observatorii locali speculează că incendiile au ca scop să forţeze guvernul grec să înceapă relocarea populaţiei de migranţi pe continent.

De asemenea, este posibil ca incendierea facilităţilor de cazare deja mizerabile să fi fost o parte a unui conflict între migranţi afgani şi africani, potrivit angajaţilor de asistenţă socială de pe insulă.

Tabăra Vathy este supraaglomerată, cu aproximativ 6.800 de persoane trăind în interiorul şi în jurul ei, o populaţie de aproximativ 10 ori mai mare decât cea pentru care a fost concepută.

Situaţia este similară pe alte insule din Marea Egee, cu tabere supraaglomerate în Lesbos, Kos, Leros şi Chios.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.