Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grecii SE RĂZBUNĂ, după ce Erdogan a reconvertit bazilica Sfânta Sofia: Au atacat cu pietre o moschee

sfanta sofia

Locuitorii oraşului Trikala din centrul Greciei au atacat cu pietre o moschee veche de 500 de ani ca „răzbunare” faţă de decizia preşedintelui turc Recep Erdogan de a reconverti bazilica Sfânta Sofia din Istanbul în moschee, anunță news.ro.

Potrivit presei locale, mai mulţi oameni au mers la moscheea Osman Shah din oraş, cunoscută şi ca moscheea Kursum, şi au aruncat cu pietre în porţi.

Citește și: EXCLUSIV Atenție, Marcel Vela! Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei vinde halate de protecție, pe Olx

Primăria a fost anunţată cu privire la incident, precum şi poliţia, care a deschis o anchetă şi încearcă să ia măsuri pentru a preveni astfel de acţiuni, citează keeptalkinggreece.com.

Moscheea otomană a fost construită în secolul al 16-lea, proiectată de celebrul arhitect Mimar Sinan. Este singura moschee pe care Sinan a proiectat-o în Grecia. Lăcaşul de cult a fost inaugurat în 1570, iar în timpul ocupaţiei otomane a fost principala moschee din Trikala.

Construirea moscheii a fost comandată de Osman Shah, cunoscut drept Kara Osman Pasha, guvernator al provinciei greceşti.

Clădirea are o sală de rugăciune acoperită cu un dom. Porticul a fost complet reconstruit în 1998, când au fost efectuate lucrări de renovare. Minareta realizată în piatră este bine păstrată, însă nu are acoperiş.

Citește și: Monica Anisie: ‘Unii elevi vor fi la școală și alții vor urmări cursurile în sistem online, urmând să facă rocada în funcție de situația epidemiologică’

Moscheea nu mai este folosită pentru rugăciune. Funcţionează acum ca loc pentru mici evenimente şi este inclusă pe lista patrimoniului UNESCO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.