Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Greg Abbott: Creatorul nostru ne-a dăruit dreptul la viaţă şi totuşi milioane de copii pierd acest drept în fiecare an din cauza avortului

judecator justitie

Guvernatorul statului american Texas, Greg Abbott, a promulgat miercuri o lege a avortului care interzice această procedură mai târziu de a şasea săptămână de sarcină şi le dă dreptul americanilor să-i dea în judecată pe doctorii care practică avortul după acest termen, când de regulă începe să fie percepută activitatea cardiacă a fătului, relatează Reuters.

"Creatorul nostru ne-a dăruit dreptul la viaţă şi totuşi milioane de copii pierd acest drept în fiecare an din cauza avortului. În Texas ne ocupăm să salvăm aceste vieţi", a declarat Abbott înainte de a semna legea, într-un mesaj video postat pe Facebook.

Legea texană prevede excepţii doar în cazul urgenţelor medicale, scrie Agerpres.ro.

Mai multe state conduse de republicani, cum este şi Abbott, au adoptat legi similare, ale "bătăii de inimă", ce restricţionează dreptul la avort, aminteşte Reuters. Totuşi, aceste legi nu au intrat încă în vigoare, fiind contestate de diferite instanţe.

În general în SUA termenul de la care poate fi interzis avortul este de circa 24 de săptămâni, momentul de când se consideră că fătul devine viabil. Avortul rămâne însă o problemă foarte controversată în Statele Unite, oponenţii săi considerându-l imoral din motive religioase şi susţinătorii săi insistând pe dreptul femeii la autonomie.

Legea din Texas ar urma să intre în vigoare în septembrie dacă nu va fi blocată de o acţiune în justiţie.

Într-o scrisoare deschisă publicată la începutul lui mai, circa 200 de medici texani şi-au exprimat preocuparea că aceasta îi va expune pe doctori riscului unor "procese superficiale care să le pună în pericol capacitatea de a oferi îngrijiri medicale".

"Independent de convingerile noastre personale despre avort, ca medici cu drept de practică în Texas, vă implorăm să nu folosiţi ramura judiciară împotriva noastră în scopuri politice", se arată în scrisoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.