Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Greii PSD pregătesc strategia de toamnă (surse)

psd

Conducerea centrală a PSD ar putea lua în discuție, luni dimineață, strategia de urmat pentru două teme fierbinți, dar și calea de urmat pentru unele tensiuni interne, spun surse social-democrate.

Votul prin corespondență este una din temele de pe agenda PSD. Președintele partidului, Liviu Dragnea, a spus ca proiectul trebuie să fie adoptat rapid. "S-a vorbit mult prea mult despre votul prin corespondenţă şi s-a întârziat mult prea mult. Votul prin corespondenţă trebuie să fie adoptat rapid, având două obiective esenţiale, respectiv să asigurăm drepturile fundamentale ale românilor care trăiesc în afara ţării şi să ne asigurăm de siguranţa exercitării votului", a declarat Dragnea.

Negocieri vor avea loc si in Parlament. Biroul Comisiei de Cod electoral se întâlneşte luni cu reprezentanţii grupurilor parlamentare pentru a discuta proiectul Legii votului prin corespondenţă.

Strategia pe Codul Fiscal este un alt proiect aflat pe masa PSD. Liviu Dragnea spune despre Acordul semnat de PNL-UNPR-UDMR ca "nu s-a ajuns la o soluţie, s-a ajuns la o propunere". "Că propunerea la care s-a ajuns poate deveni soluţia finală sau mai poate fi nuanţată este cu totul altceva. Vom avea întâlnirea liderilor politici care va decide acest lucru. Pentru mine, este mulţumitor faptul că ce am propus s-a întâmplat', a declarat Liviu Dragnea.

Plenul Senatului se reuneste luni, de la ora 15.00, în sesiune extraordinară, prilej cu care se va dezbate şi vota cererea de reexaminare a noului Cod fiscal.

Tensiunile din unele organizatii judetene, odata cu apropierea alegerilor interne, ar putea face obiectul unei discutii in BPN al PSD, spun surse din partid.

PSD ar putea să mai ia în discuție relația cu partenerii săi din Parlament (UNPR și ALDE), pregătirea Congresului din toamnă, precum și diferite priorități legislative ale partidului.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.