Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Înghețata este strict interzisă pe timp de caniculă: greșeli frecvente pe care le facem în tentativa de a ne răcori

inghetata

În timpul caniculei, fiecare dintre noi caută cele mai bune modalități de a se răcori. Totuși, oamenii ajung să facă câteva ”greșeli” care mai mult le accentuează senzația de căldură și nu ne răcoresc deloc.

Citește și: Cea mai bună mâncare pe timp de caniculă: medicii o recomandă tuturor. Se prepară foarte ușor

Experții în nutriție avertizează că o înghețată sau o bere rece în realitate nu ne răcoresc, ci mai degrabă au efecte contrare.

Chiar dacă ai impresia că te răcorește pe moment și că te ajută să lupți cu canicula, înghețata nu face altceva decât să îți încălzească și mai tare corpul, arată experții de la Universitatea din Washington. În momentul în care corpul tău începe să o digereze, înghețata produce energie, iar temperatura corpului crește.

Nici berea nu se dovedește a fi o alegere mai înțeleaptă: alcoolul deshidratează și duce la vasodilatație, adică lărgește vasele de sânge. Acest proces provoacă încălzirea pielii, iar asta îți dă senzația de căldură și transpirație.

Alte alimente pe care este bine să le eviți pe caniculă sunt carbohidrații complecși, cum sunt orzul și alte cereale integrale. Ele sunt greu de digerat, ceea ce înseamnă că cer foarte multă energie pentru procesul de digestie.

Experții în nutriție recomandă în schimb consumul de alimente cu un conținut ridicat de apaă: pepenele verde, legumele, cum ar fi salată verde, castraveţi, țelină, ridichi, care conţin 95% apă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.