Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Greta Thunberg critică noua politică agricolă comună - Alimentează distrugerea ecologică

Activista de mediu Greta Thunberg a denunţat, vineri seară, alături de alţi militanţi pentru climat, noua politică agricolă comună (PAC) adoptată de Parlamentul european că "alimentează distrugerea ecologică", potrivit AFP.

"La unsprezece luni după ce Parlamentul european a declarat urgenţa climatică, acelaşi Parlament a votat urmărirea unei politici agricole care - pe scurt - alimentează distrugerea ecologică cu aproape 400 de miliarde de euro", a scris ea pe Facebook, într-un mesaj semnat alături de alţi patru militanţi de mediu. "Asta a fost posibil mulţumită nenumăraţilor lobbişti, dar şi editorilor şi platformelor media care au eşuat în a-şi face datoria - să informeze cetăţenii despre evenimentele cruciale care îi privesc", a condamnat tânăra.

Detalii de la Poliție despre spărgătorii de bancomate din Vrancea - Erau profesioniști, îşi făcuseră studiile prin străinătate

"Suntem dezamăgiţi? Nu. Pentru că asta ar însemna că ne-am aştepta la un miracol. Cu toate acestea, această zi a arătat încă o dată amploarea decalajului care există între politicile actuale şi ceea ce ar fi nevoie pentru a fi în conformitate cu Acordul de la Paris", a continuat Thunberg.

"Asta a fost posibil mulţumită nenumăraţilor lobbişti, dar şi editorilor şi platformelor media care au eşuat în a-şi face datoria - să informeze cetăţenii despre evenimentele cruciale care îi privesc", a condamnat tânăra.

Parlamentul european a adoptat vineri o nouă PAC mai "verde" pentru UE, pe care va trebui să o negocieze cu statele, dar pe care ONG-urile şi unii eurodeputaţi o consideră insuficientă pentru a răspunde problemelor de mediu şi climatice.

Unii parlamentari şi ONG-uri sunt dezamăgiţi şi furioşi faţă de la subvenţiile care susţin întotdeauna o agricultură intensivă şi încurajează insuficient, potrivit acestora, modele mai durabile şi mai respectuoase cu mediul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.