Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Greva de la Complexul Energetic Oltenia scapă de sub control - Cinci angajați în greva foamei

Neos Kosmos
grecia, greva

După ce vicepreședinte Sindicatul Energia Rovinari, Manu Tomescu, a intrat marți în greva foamei, în fața sediului Complexului Energetic Oltenia, alți patru angajați au recurs la această formă de protest. Mai mulți salariați au împiedicat o locomotivă să preia vagoanele încărcate cu cărbune.

În total, cinci angajați ai CEO au intrat, marți, în greva foamei, în frunte cu liderul de sindicat Manu Tomescu. În aceste condiții, administrația a făcut o nouă propunere.

”Așteptăm să vedem ce răspuns dau colegii noștri. Au făcut o nouă simulare. Administrația are o nouă propunere. 500 de lei la toată lumea, sumă transformată în procente, undeva între 24%, cea mai mare creștere și 10-14%, în funcție de cât crește salariul. Sunt 20 de colegi care ne susțin. Suntem cinci în greva foamei. Este greu, dar depinde de colegii care au început protestele, depinde de cei din cariere, pentru că s-au dus acum directorii să le spună propunerea. Așteptăm să vedem dacă vor fi mulțumiți colegii, cei 8.000-9.000 de mineri care fac acest protest. Așteptăm să vedem ce hotărâre vor lua colegii din carierele miniere”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Manu Tomescu, vicepreşedinte Sindicatul Energia Rovinari, din Termocentala Rovinari.

Citește și: Klaus Iohannis UIMEȘTE după discuția cu Jean - Claude Juncker - Șeful statului mizează pe competența Guvernului Dăncilă

Conducerea CEO și sindicatele au purtat discuții luni, la sediul Ministerului Energiei, însă angajații din cariere nu au renunțat la protest.

Negocierile au fost reluate marți, la sediul companiei, din Târgu-Jiu.

Sute de angajați de la Cariera Lupoia au refuzat și marți să intre la lucru, iar minerii de la Cariera Roșiuța au stat pe calea ferată, pentru a împiedica o locomotivă să preia vagoanele încărcate cu cărbune, pe care să îl transporte la Termocentrala Ișalnița.

Protestele au început vineri, după ce administraţia ar fi propus un buget de venituri şi cheltuieli fără majorări salariale şi fără vouchere de vacanţă pentru cei aproximativ 13.000 de angajaţi. Luni, protestul s-a extins la toate carierele Complexului Energetic Oltenia, oamenii cerând majorarea salariilor.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.