Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grevă din cauza lipsei echipamentelor de protecţie în Pakistan - Medicii din două spitale protestează faţă de lipsa dotărilor

Sanador
medici sanador masca

Medicii din două spitale din oraşul Quetta din sud-vestul Pakistanului au intrat marţi în grevă, după ce poliţia a intervenit în forţă pentru dispersarea unui protest împotriva lipsei de echipamente de protecţie pentru combaterea coronavirusului, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Luni, sute de medici şi paramedici protestaseră, acuzând guvernul că nu asigură materialele promise. Cel puţin 30 de doctori au fost arestaţi pentru încălcarea interdicţiei adunărilor publice, impusă în cadrul măsurilor de limitare a epidemiei de COVID-19.

'Suntem în grevă pentru protecţia medicilor şi paramedicilor noştri', a declarat telefonic din arestul poliţiei doctorul Hanif Luni, lider al asociaţiei care a organizat protestele. El a precizat că medicii asigură în continuare funcţionarea secţiilor de cardiologie şi ginecologie pentru urgenţe şi a susţinut că greva s-a extins şi în alte părţi din provincia Belucistan, cu capitala la Quetta.

Citește și: Avertismentul unui medic de la Matei Balș: 'Vârful pandemiei ar putea fi atins între Paște și 1 Mai, dar trei scenarii pot da toate calculele peste cap'

În Pakistan s-au confirmat aproape 4000 de cazuri de coronavirus şi 54 de decese; 200 din cei infectaţi sunt din Belucistan, o regiune subdezvoltată a ţării. Un oficial din departamentul de sănătate al provinciei a declarat că sunt contaminaţi inclusiv 14 medici şi 10 alţi membri ai personalului medical.

Guvernul provinciei susţine că doctorii care tratează pacienţi cu coronavirus au primit echipament de protecţie, iar cei care protestează nu au pacienţi infectaţi.

Un purtător de cuvânt al autorităţii pakistaneze de management al dezastrelor, care coordonează eforturile de combatere a epidemiei la nivel naţional, a afirmat că în Belucistan s-au trimis mai multe echipamente decât este necesar pentru medicii din prima linie, inclusiv măşti, combinezoane, mănuşi şi ochelari de protecţie.

Purtătorul de cuvânt Saqib Mumtaz a declarat agenţiei Reuters că şi medicii care nu sunt implicaţi în cazuri cu coronavirus au tot ce este necesar şi urmează să primească mai mult. 'Nu ducem lipsă de echipamente', a spus el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.