Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grevă în fotbalul din Uruguay: Cluburile din primele două divizii au anunțat boicotarea etapei din acest weekend

News.ro
minge fotbal poarta

Cluburile din primele două divizii din Uruguay au anunţat că boicoteză etapa din acest weekend, în semn de protest faţă de salariile prea mici şi contractele colective de muncă în impas.

Astfel, etapa a patra a fazei a doua a campionatului uruguayan (Primera Division), programată pentru acest weekend, nu va avea loc. Boicotului celor 16 cluburi din prima divizie i s-au alăturat cele 14 cluburi din Primera B (a doua divizie). Acţiunea a fost iniţiată joi, 7 septembrie, de Uniunea Fotbaliştilor Profesionişti Uruguayeni (MUFP), conform News.ro.

Boicotul este motivat de o serie de divergenţe de lungă durată între MUFP şi Federaţia Uruguayană de Fotbal (AUF). Printre acestea se numără salariile jucătorilor din Primera B, pe care instigatorii grevei ar dori să le vadă majorate. "Acest aspect a fost în centrul unei mari părţi a discuţiilor, dar greva acoperă toate diviziile profesionale", a confirmat secretarul general al MUFP, Mitchell Duarte.

Obiectivul final al Uniunii jucătorilor este actualizarea contractului colectiv de muncă dintre cluburi şi federaţie, lucru care nu a mai fost făcut din 2007. "În ciuda actualizărilor regulamentelor şi statutelor FIFA, avem încă o convenţie colectivă veche de şaisprezece ani şi suntem în urmă în multe privinţe. Sunt multe reglementări care trebuie actualizate", a explicat Duarte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.