Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grevă istorică în transportul feroviar german

Germania trăieşte de miercuri, 5 noiembrie, cea mai lungă grevă feroviară din ultimii 20 de ani. Conductorii de trenuri au decis să se oprească din lucru de miercuri după-amiazà  până luni dimineaţa. 5 zile de grevă care survine tocmai când ţara serbează aniversarea căderii zidului de la Berlin.

Conductorii de la Deutsche Bahn vor salarii mai mari şi totodată reducerea timpului de lucru.
Săptămânile de negocieri care au precedat declanşarea grevei au fost zadarnice motiv pentru care sindicatul GDL a lansat apelul la greva de 5 zile. Un sindicat care a respins deasemenea ideea companiei publice de a recurge la un arbitraj.
Într-o primă fază au fost blocate începând de miercuri doar trenurile de marfă dar de joi, 6 noiembrie, din zorii zilei a intrat în vigoare şi greva la trenurile de călători. Deutsche Bahn revendică aproape 6 milioane de pasageri zilnic.
Direcţia societăţii s-a declarat « stupefiată » de declanşarea protestului mai ales că el intervine în ajunul zilei de 9 noiembrie când se vor serba 25 de ani de la căderea zidului de la Berlin. Sunt aşteptaţi în capitala ţării două milioane de vizitatori.
Cotidianul popular Bild descrie, potrivit rfi.ro, o « grevă monstruoasă care ia populaţia ostatică » ţinând cont că doar între 20 şi 30 la sută din traficul normal ar urma să fie asigurat.
Handelsblatt vorbeşte despre « o paralizie » pusă pe seama liderului sindical, care este şi ţinta atacurilor cele mai numeroase.
Critici virulente au fost exprimate şi de diverşi politicieni şi federaţii de călători într-o ţară cunoscută pentru dialogul social şi greve mai puţin spectaculoase.
O astfel de mişcare de protest riscă în plus să pună în dificultate şi mai mare prima economie europeană care a dat deja semne că s-a fragilizat din cauza unei conjuncturi generale proaste la vecini dar şi din cauza crizei din Ucraina.
Sursa foto: www.bahn.com

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.