Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UPDATE Conducerea companiei îi amenință pe angajați: 'Greva spontană e ilegală'

UPDATE

Angajații cer demisia liderilor de sindicat, pentru că, spun ei, nu îi reprezintă corect la negocierile cu patronatul. Angajații Ford doresc ca sindicatul să demareze procedurile legale pentru declanșarea grevei generale.

UPDATE Conducerea companiei le-a transmis angajaților care protestează că vor suporta pierderile și că greva este ilegală. Activitatea a fost oprită în toate secțiile iar totți muncitorii sunt pe platforma din fața uzinei, unde scandează împotriva conducerii.

UPDATE Conducerea companiei a trimis, pe data de 13 decembrie, o ofertă finală, pe care angajații au refuzat-o. Ford Craiova este una dintre cele mai profitabile fabrici ale gigantului american.

UPDATE Sunt secții care nu au aderat, deocamdată, la mișcarea de protest. Oamenii lucrează în continuare, dar sunt șansele declanșării conflictului total.

Muncitorii de la Ford Craiova au intrat în grevă spontană! Aproximativ 2.000 de lucrători se află în acest moment în curtea uzinei, unde protestează față de conducerea uzinei, dar și față de sindicatele care îi reprezintă. Oamenii acuză că sunt șantajați! Ei sunt nemulțumiți de obligațiile impuse de uzină, care îi condiționează cu trecerea contribuțiilor de la angajat la angajator doar dacă semnează un acord pe doi ani.

Inițial, muncitorii au organizat o grevă japoneză, dar conflictul a escaladat, iar lucrătorii au declanșat grava spontană.

content-imagecontent-imagecontent-imagecontent-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.