Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grevă la o importantă companie aeriană: 142 de zboruri anulate

news.yahoo.com
avion disparut

Compania aeriană italiană Alitalia a anunțat luni anularea a 142 dintre zborurile sale de marți din cauza intrării în grevă a unei părți din personalul său, care denunță suprimarea anumitor avantaje, informează AFP, citat de Agerpres.

Într-un comunicat adresat clienților companiei, în care își cere scuze pentru neajunsurile provocate, directorul său general Cramer Ball estimează această grevă drept "inexplicabilă și nedreaptă".

Tudor Chirilă, atac la Gabriela Firea. Explicațiile primarului

În opinia sa, greva ar fi legată de suprimarea recentă a unui "privilegiu pentru piloți și alți membri ai personalului" care le permitea "să călătorească gratuit în diferite părți ale Italiei pentru a se duce spre bazele lor din Roma și Milano sau a le părăsi", decizie luată "pentru a economisi bani, similară celor ale altor companii aeriene în Europa și în restul lumii".

Sindicatul Fit-Cisl a evocat, la rândul său, "un atac la adresa drepturilor lucrătorilor", subliniind că personalul Alitalia "demonstrase întotdeauna o mare responsabilitate și un înalt profesionalism, în special în momentele cele mai dificile".

"Greva, prima după numeroși ani, are motive legate de condițiile de viață și de muncă ale personalului care suferă decizii nediscutate niciodată dinainte", a declarat secretarul general al acestui sindicat, Nino Cortorillo.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.