Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grindeanu bate cu pumnul în masă - Nu vrea la MIPE, Justiție sau candidat la Președinție: Nu am profilul necesar

captura Facebook
Sorin Grindeanu

Sorin Grindeanu spune că nu va accepta să fie numit la Justiție sau MIPE la rotativa guvernamentală, ci că se va întoarce în Parlament, în condițiile în care protocolul coaliției de guvernare rămâne neschimbat și funcția de ministru al Transporturilor va fi revendicată de PNL. „În momentul în care Protocolul rămâne așa și lucrurile rămân în această formă, eu sunt ales în Parlament, sunt deputat și voi merge în Parlament”, spune la Antena 3 Sorin Grindeanu, întrebat ce se întâmplă dacă Ministerul Transporturilor va fi revendicat pe 25 mai de liberali.

El spune că nu ar accepta să fie numit la Justiție sau MIPE. „Nu sunt finanțist. Conform protocolului, Ministerul Justiției ar trebui să revină la PSD. Păi, eu nu am niciun fel de pregătire de acest tip”, argumentează Grindeanu.

El nu exclude varianta ca, dacă Ministerul Transporturilor o să fie revendicat de PNL, să preia funcția de președinte al Camerei Deputaților.

Totodată, Sorin Grindeanu exclude posibilitatea de a candida la alegerile prezidențiale, pe motiv că nu are „profilul necesar”. Potrivit protocolului coaliției de guvernare, la rotația guvernamentală ministerele Transporturilor și de Finanțe ar trebui să revină liberalilor, iar la ministerele de Justiție și pentru Proiecte Europene să fie numiți social-democrați.

„Singurul punct din protocol care nu poate fi negociat este alternanța funcției de premier, de la Nicolae Ciucă la Marcel Ciolacu”, spunea miercuri dimineață secretarul general al PSD, Paul Stănescu, despre menținerea sau rediscutarea conducerii ministerelor în cadrul rotației la guvernare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.