Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grindeanu: Problema numărul 1 este legată de podul peste Dunăre, documentaţia a fost trimisă la ANAP

Inquam Photos / Octav Ganea
grindeanu guvern gesturi inquam

Problema numărul 1 la Brăila este legată de podul peste Dunăre, de la Brăila spre Tulcea, a afirmat vineri premierul Sorin Grindeanu, precizând că documentaţia pentru acest obiectiv a fost înaintată către Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice (ANAP). "Aici problema numărul 1 e cea legată de podul peste Dunăre, de la Brăila spre Tulcea (...) Documentaţia a fost înaintată către ANAP (...) Documentaţia este trimisă spre ANAP pentru punctul de vedere necesar din partea acestei agenţii. Undeva la (...) jumătatea lunii mai, cel târziu sfârşitul lunii mai, vom primi acest punct de vedere. Va parcurge circuitul de avizare la comitetele interministeriale şi (...) imediat după (...) se poate ridica pe SEAP pentru achiziţie", a declarat Grindeanu, la Consiliul Judeţean Brăila, la o întâlnire de lucru cu autorităţile locale.

Potrivit lui Grindeanu, acest obiectiv va fi finanţat din fonduri europene şi va costa peste o jumătate de miliard de euro. "Ştiu că este un obiectiv extrem de scump (...) Dar există bani, sunt bani europeni pe care îi putem folosi pe ITI (Investiţii Teritoriale Integrate, n.r.) Delta Dunării", a spus Grindeanu. Totodată, şeful Executivului a criticat sistemul de achiziţii publice, precizând că este "extrem de greoi".

"Este o dezorganizare totală. Este inadmisibil ca un întreg sistem, o întreagă administraţie - fie că vorbim de administraţie locală, fie că vorbim de administraţie centrală - să meargă într-un mecanism extrem de greoi, cum este cel legat de achiziţiile publice din acest moment şi lucrurile acestea (...) o să le rezolvăm urgent", a precizat Grindeanu, conform Agerpres.

Premierul a vorbit şi despre problemele din domeniul infrastructurii mari. "De când am intrat în Uniunea Europeană şi am devenit membrii, cel puţin pe infrastructură, (...) mai mult am desenat pe (...) hârtie cu carioca trasee şi poduri şi centuri decât s-au executat", a spus Grindeanu. Şeful Guvernului a reiterat şi faptul că în prezent se află în pregătire un proiect de lege referitor la proiectele strategice din infrastructură, energie şi apărare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.