Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Groapă comună cu peste 1.000 de cadavre descoperită în Irak: Statul Islamic e vinovat

jihad jihadisti islam islamisti

O groapă comună săpată de gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) în apropierea oraşului irakian Mosul ar putea ascunde peste o mie de cadavre, a anunţat miercuri organizaţia Human Rights Watch (HRW), citată de agenţia EFE.

Aceasta ar putea fi cea mai mare dintre zecile de gropi comune săpate de gruparea jihadistă. Conform mărturiilor localnicilor, în zona de pe malul vestic al fluviului Tigru, unde a fost găsită respectiva groapă comună, jihadiştii au executat mii de oameni, de la jumătatea lui 2014 şi până la jumătatea lui 2015 săptămânal având loc execuţii, scrie agerpres.ro.

Dar autorităţile încă nu au reuşit să exhumeze cadavrele din groapa ce are un diamentru de circa 35 de metri, întrucât zona este minată, deja trei poliţişti şi un reporter kurd pierzându-şi acolo viaţa în urma exploziilor unor mine.

Este posibil ca în acea groapă comună să fie şi cadavrele a circa 600 de prizonieri ucişi de SI în închisoarea de la Baduch, situată la zece kilometri vest de Mosul. Autorităţile irakiene au anunţat pe 11 martie descoperirea unei gropi comune cu circa 500 de cadavre la Baduch.

Organizaţia HRW a cerut guvernului de la Bagdad că includă în legislaţia irakiană infracţiunile de genocid şi crime împotriva umanităţii, precum şi să ratifice Statutul de la Roma al Curţii Penale Internaţionale, astfel încât această instanţă să poate investiga crimele de război comise în Irak.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.