Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gropi comune cu zeci de cadavre descoperite în Mexic în urma luptelor pentru supremație între cartelurile de droguri

NewsX
politie federala mexic

Cel puţin 59 de cadavre au fost găsite în gropi comune clandestine din statul mexican central Guanajuato, în centrul ţării, a anunţat miercuri Comisia naţională pentru căutarea persoanelor dispărute (CNB), relatează AFP preluat de agerpres.

''Am găsit 59 de cadavre în diferite gropi clandestine, există alte puncte la care continuăm să lucrăm'', a declarat Karla Quintana, şefa CNB în Salvatierra, zona de descoperire a gropilor.

''Corpurile par a fi în majoritate ale unor tineri, uneori foarte tineri, probabil şi adolescenţi", a adăugat Quintana în cadrul unei conferinţe de presă.

Informaţiile despre descoperirea unei posibile gropi comune au parvenit autorităţilor în urmă cu aproximativ două săptămâni, operaţiunea de cercetare fiind lansată în urmă cu opt zile, în parteneriat cu instituţiile de securitate, la nivelul statului.

Peste 80 de persoane au fost mobilizate pentru această operaţiune de căutare şi au fost efectuate 52 de săpături, permiţând descoperirea cadavrelor, au precizat autorităţile.

Violenţele în statul Guanajuato au crescut în ultimele luni din cauza unei lupte între cartelurile Santa Rosa de Lima şi Jalisco Nueva Generacion, ambele implicate în traficul de droguri şi combustibil.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.