Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gruia Stoica încasează o nouă lovitură

Gruia Stoica

 Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilo a admis cererea de suspendare a procedurii de atribuire, formulată de către Societatea Naţională de Transport Feroviar de Marfă CFR Marfă, în contradictoriu cu Societatea Complexul Energetic Oltenia, şi a dispus suspendarea procedurii de atribuire, până la soluţionarea pe fond a contestaţiei.

Prin contestaţia depusă de CFR Marfă la 23 mai, compania de stat a solicitat obligarea CE Oltenia la emiterea unui act de anulare a procedurii de achiziţie şi suspendarea procedurii de atribuire până la soluţionarea fondului cauzei. Surse din Complexul Energetic Oltenia spuneau recent că o asociere din care face parte GFR a solicitat suma de 255 milioane lei la licitaţia pentru transportul cărbunelui, iar CFR Marfă a cerut 256 milioane lei. Ambele oferte au fost acceptate pentru faza finală a procedurii de selecţie. Ofertele au fost depuse joia trecută de CFR Marfă şi asocierea formată din Grup Feroviar Român, Unifertrans şi Servtrans Invest. Licitaţia a fost programată iniţial pentru luna ianuarie, când CE Oltenia a transmis invitaţii de participare către CFR Marfă, GFR şi alte trei societăţi. Valoarea contractului pentru trei ani era de 473 milioane de lei (peste 100 milioane euro), iar acordul urma să intre în vigoare în 1 aprilie 2014.

Amintim că licitaţia a fost însă amânată după ce Gruia Stoica a fost reţinut de DNA, fiind urmărit penal pentru cumpărare de influenţă. Stoica i-ar fi promis avocatului Doru Boştină suma de 3 milioane de euro pentru a afla preţul cerut de CFR Marfă la licitaţia pentru transportul cărbunelui. După reţinerea lui Stoica, CE Oltenia a anunţat că va prelungi contractul existent cu CFR Marfă. În prezent, având în vedere situaţia de faţă, administraţia companiei a anunţat că va prelungi contractul cu CFR Marfă printr-un act adiţional, fiind o obligaţie contractuală: „Vom prelungi contractul cu CFR Marfă, dar la preţurile de la licitaţie. Contractul va fi prelungit pentru Işalniţa şi Craiova II, fiindcă expiră undeva în această lună, iar la Turceni expiră peste aproximativ două luni”, a declarat directorul Diviziei Energetice din cadrul CEO, Aurel Medinţu.

sursa: gorj-domino.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.