Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grup de lucru la Ministerul Educaţiei, pentru stabilirea cadrului normativ pentru doctorate

curaj

Ministrul Educației, Adrian Curaj, a semnat luni, 14 decembrie, un ordin prin care se constituie un grup de lucru la nivelul ministerului pentru clarificarea cadrului institutional și normative privind controlul calității tezelor de doctorat și aspect de etică a cercetării științifice.

„Misiunea acestui grup de lucru este aceea de a recredibiliza funcţionarea sistemului de învăţământ superior din România, îndeosebi la nivelul studiilor universitare de doctorat, prin elaborarea unui set coerent de propuneri de amendare a actelor normative aplicabile. Totodată, în cadrul grupului de lucru, vor fi identificate orice alte soluţii de ordin administrativ în vederea implementării celor mai bune principii de etică în cercetarea ştiinţifică, necesare a fi adoptate acum sau în perspectivă strategică, în completarea măsurilor de modificare a reglementărilor în vigoare”, se arată într-un comunicat remis de către Ministerului Educaţiei.

Prima reuniune a grupului a avut loc în 11 decembrie, la sediul Ministerului Educației, următoarea întâlnire urmând să aibă loc vineri, 18 decembrie.

Potrivit Mediafax, componența grupului de lucru este următoarea: prof. univ. dr. Ştefan Afloroaei (Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi); prof. univ. dr. Lucian Bercea (Universitatea de Vest din Timişoara); prof. univ. dr. Radu N. Cătană (Universitatea "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca); prof. univ. dr. Valeriu Ciucă (Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi); cercetător principal, dr. ing. Călin Deleanu (Academia Română); prof. univ. dr. Liviu Papadima (Universitatea din Bucureşti); prof. univ. dr. Ion Roceanu (Universitatea Naţională de Apărare „Carol I” din Bucureşti); prof. univ. dr. Florin Alin Sava (Universitatea de Vest din Timişoara); prof. univ. dr. Florin Streţeanu (Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca); prof. univ. dr. Dana Tofan (Universitatea din Bucureşti).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.