Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grup înarmat capturează un elicopter ONU în Somalia

John Minchillo/AP
onu

Un elicopter ONU care transporta „mai mulți” străini a fost capturat în Somalia de membri ai organizației islamiste Al Shabaab, potrivit Reuters.

Militanții Al Shabaab au capturat un elicopter al Națiunilor Unite care transporta doi bărbați somalezi și mai mulți străini atunci când a aterizat de urgență într-o zonă controlată de gruparea islamistă, a declarat miercuri un oficial militar, potrivit mediafax.

Aeronava a avut o defecțiune la scurt timp după ce a decolat din orașul Beledweyne din centrul Somaliei, a explicat maiorul Hassan Ali pentru Reuters. Elicopterul a aterizat lângă satul Hindhere, la granița cu regiunea Galguduud.

„Doi bărbați somalezi și mai mulți străini se aflau la bord. Acesta transporta și provizii medicale și trebuia să transporte soldați răniți din regiunea Galguduud", a spus maiorul.

Un angajat ONU care a dorit să rămână anonim a declarat că aeronava aparține Misiunii de Asistență a Națiunilor Unite în Somalia (UNSOM) și că echipajul include cinci străini.

Guvernul Somaliei și ONU nu au comentat incidentul, iar identitatea celor din elicopter nu este cunoscută.

Al Shabaab este o organizație legată de Al Qaeda care luptă împotriva guvernului somalez din 2006, în încercarea de a-și stabili propria guvernare bazată pe o interpretare strictă a legii islamice Sharia. Al Shabaab controlează zone din sudul și centrul Somaliei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.