Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grupare care acţiona prin metoda 'accidentul', destructurată: Opt persoane reţinute

arestat

Opt persoane bănuite de comiterea mai multor înşelăciuni prin metoda ''accidentul'' au fost reţinute, în urma a zece percheziţii efectuate joi în penitenciarele Galaţi şi Tulcea, precum şi pe raza judeţelor Ialomiţa şi Călăraşi.

Potrivit unui comunicat al IGPR transmis vineri AGERPRES, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi au descins joi la mai multe adrese din Călăraşi şi Ialomiţa, precum şi în Penitenciarele de Maximă Siguranţă Galaţi şi Tulcea, pentru destructurarea unei grupări care acţiona prin metoda ''accidentul''.

Citește și: INCIDENT aerian deasupra Mării Negre. Un avion spion american, INTERCEPTAT de armata rusă

"Din cercetările efectuate de poliţişti, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Călăraşi, a reieşit că, în perioada 20 aprilie - 10 mai, membrii grupării ar fi contactat telefonic mai multe persoane şi, prin inducerea în eroare cu privire la implicarea în accidente de circulaţie a membrilor familiei victimelor, le-ar fi solicitat acestora diferite sume de bani'', se precizează în comunicat.

Sursa citată arată că, în sarcina celor 8 persoane, cu vârste cuprinse între 16 şi 39 ani, s-a reţinut comiterea a 6 infracţiuni de înşelăciune şi 2 infracţiuni de tentativă la înşelăciune, victimele fiind oameni în vârstă, din judeţul Călăraşi. Prejudiciul cauzat prin activitatea ilicită este de aproximativ 80.000 de lei.

"În urma percheziţiilor efectuate cu sprijinul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, au fost identificate mai multe telefoane mobile şi cartele SIM deţinute ilegal în cadrul Penitenciarului de Maximă Siguranţă Galaţi şi au fost recuperaţi 7.000 de lei", se menţionează în comunicat.

Potrivit IGPR, faţă de cele 8 persoane a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune şi tentativă la infracţiunea de înşelăciune, urmând ca vineri să fie prezentate Judecătoriei Călăraşi cu propunere de arestare preventivă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.