Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gruparea neonazistă britanică Combat 18 a fost scoasă în afara legii în Germania

NPD-Germania-neonazisti-620x410

Gruparea neonazistă "Combat 18", înfiinţat în Marea Britanie şi incriminat recent de asasinarea unui oficial pro-migranţi, a fost scoasă în afara legii de guvernul de la Berlin, informează AFP potrivit Agerpres.

"Extremismul de dreapta şi antisemitismul nu îşi au locul în societate", a notat un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne pe Twitter, pentru a justifica interdicţia.

Totodată, el a informat că percheziţii ale poliţiei i-au vizat pe membrii mişcării în şase landuri ale ţării.

Grupusculul "Combat 18" se afla de multă vreme în colimatorul autorităţilor. La ora actuală, el număra doar în jur de 20 de membri, însă aceştia sunt consideraţi dispuşi la acţiuni violente.

Un simpatizant neonazist suspectat că a asasinat în iunie 2019 un parlamentar local apropiat al cancelarului federal Angela Merkel din cauza poziţiei acestuia în favoarea migranţilor fusese înainte de aceasta în contact cu gruparea.

Mişcarea, apărută în 1992 în Marea Britanie, îşi trage numele de la primul şi al optulea semn grafic ale alfabetului cu referire la Adolf Hitler (literele A şi H), sloganul său este "Toate mijloacele sunt bune", iar emblema sa este un dragon cu ghearele ascuţite.

Această interdicţie intervine într-un context de recrudescenţă a agresiunilor rasiste şi antisemite în Germania, unde la sfârşitul lui 2019 la o sinagogă arhiplină din Halle a avut loc un atac cu armă, un masacru fiind evitat la limită.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.