Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gruparea Statul Islamic a revendicat atacul sinucigaş comis la Ministerul Afacerilor Externe de la Tripoli, soldat cu trei morţi

https://stirileprotv.ro
Stat Islamic

Gruparea Statul Islamic a revendicat atacul sinucigaş comis la Ministerul Afacerilor Externe de la Tripoli şi care s-a soldat cu trei morţi, a anunţat marţi Centrul american specializat în supravegherea mişcării jihadiste (SITE), relatează AFP şi Reuters, potrivit Agerpres.

Trei "soldaţi ai califatului" care purtau centuri cu explozibil şi înarmaţi cu arme automate au reuşit "să ia cu asalt cartierul general al Ministerului Afacerilor Externe al guvernului apostat libian din centrul Tripoli", se precizează într-un comunicat al grupării Statul Islamic postat pe reţelele sociale.

Potrivit ultimului bilanţ al Ministerului Sănătăţii din Libia, 21 de persoane au mai fost rănite în acest atac care a fost condamnat de Misiunea ONU în Libia şi de ambasada britanică.

"Terorismul nu va triumfa în faţa deciziei libienilor de a avansa în construcţia statului lor şi de a renunţa la violenţă", a afirmat Misiunea ONU într-un comunicat.

Ministrul de interne, Fathi Bash Agha, a recunoscut totuşi că "haosul securitar" continuă să facă din ţara lui un "teren fertil" pentru gruparea jihadistă Statul Islamic.

El a denunţat lipsa de mijloace a ministerului său. "Zero arme, zero vehicule" în depozite, a acuzat el într-o conferinţă de presă comună cu omologul său de la Afaceri Externe, Tahar Siala.

În acest sens, Siala a lansat un nou apel al guvernului de uniune naţională la o ridicare parţială a embargoului asupra importurilor de arme impus de ONU ţării sale din 2011.

"Stabilitatea nu poate fi restabilită (...) fără o ridicare parţială a embargoului pentru asigurarea securităţii şi combaterea terorismului", a spus el.

Citește și: Sirienii se pregătesc de război și au trimis împreună cu ruși trupe în apropierea frontului cu forțele sprijinite de Turcia

Tahar Siala a confirmat de altfel moartea unui diplomat în atacul terorist, directorul unui departament din cadrul ministerului său, Ibrahim al-Shaibi. Identitatea celorlalţi morţi nu este încă cunoscută.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.