Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grupul Agricover a lansat platforma specializată Crop360, un sprijin suplimentar în creşterea unor afaceri profitabile

Comisia Europeana
alimente rosii fermieri

Grupul Agricover a lansat platforma specializată Crop360, care oferă partenerilor fermieri servicii de agricultură digitală, fiind un sprijin suplimentar în creşterea unor afaceri profitabile, informează un comunicat al Grupului.

"Crop360 este o platformă de agricultură digitală integrată, construită pentru a le oferi fermierilor acces rapid la serviciile şi informaţiile specifice activităţilor de zi cu zi din fermă pentru a putea adopta decizii în timp real. De exemplu, Modulul Ferma Mea permite fermierilor monitorizarea de la distanţă a evoluţiei culturilor prin prelucrarea imaginilor satelitare şi determinarea unui set de indici de vegetaţie. De asemenea, platforma mai dispune de alerte meteo sau de alerte tip boli şi dăunători, precum şi de informări referitoare la accesul în câmp. Pentru construcţia platformei am ales ca partener tehnologic Microsoft, îmbinând expertiza lor tehnologică cu cea de agricultură a grupului nostru, rezultatul fiind un produs de care suntem mândri", a declarat Liviu Dobre, director general Agricover Holding.

Reprezentantul Microsoft România a precizat că prin parteneriatul cu Agricover va pune la dispoziţia acestora soluţii de tip cloud, instrumente şi platforme, precum Crop360, care simplifică munca fermierilor şi îi ajută să-şi gestioneze cât mai bine culturile agricole şi să maximizeze producţia.

"Agricultura este unul dintre sectoarele economice esenţiale şi, la fel ca oricare alt domeniu, trece printr-un proces accelerat de transformare digitală. Noi, la Microsoft, suntem extrem de încântaţi de faptul că avem şansa să contribuim la dezvoltarea sustenabilă a sectorului agricol din România, şi de pretutindeni, prin parteneriatele pe care le derulăm alături de companiile din acest sector. Obiectivul nostru este acela de a sprijini fermierii români în contextul în care provocările pe care trebuie să le rezolve sunt tot mai însemnate. Prin parteneriatul cu Agricover ne propunem să punem la dispoziţia acestora soluţii de tip cloud, instrumente şi platforme, precum Crop360, care simplifică munca fermierilor şi îi ajută să-şi gestioneze cât mai bine şi uşor culturile agricole şi să maximizeze producţia, eficientizând în acelaşi timp utilizarea resurselor", a spus Bogdan Putinică, Country General Manager Microsoft România.

content-image

Prin accesarea platformei Crop360, fermierul primeşte acces la o serie de instrumente digitale gândite special pentru gestionarea optimă a activităţilor din fermă. Odată ce fermierul şi-a importat parcelele din APIA, poate monitoriza stadiul de creştere al plantelor şi starea lor de sănătate prin intermediul imaginilor satelitare.

De asemenea, fermierul îşi poate planifica lucrări în câmp şi atribui sarcini angajaţilor din fermă, este alertat atunci când există probabilitatea de apariţie a bolilor în cultură sau când există riscul de vreme extremă. Nu în ultimul rând, poate localiza în orice moment echipamentele agricole şi are acces la istoricul traseului parcurs de acestea. Alte facilităţi importante pentru fermieri le reprezintă organizarea în mod eficient a contractelor de arendă, gestionarea stocurilor de substanţe controlate şi raportările către autorităţi.

Totodată, fermierii parteneri Agricover au o vedere de ansamblu asupra relaţiei comerciale. Aceştia pot achiziţiona rapid inputurile necesare prin intermediul magazinului online, pot avea acces la informaţii privind situaţia financiară, scadenţele creditelor, tragerile şi rambursările efectuate, precum şi posibilitatea utilizării creditelor la un click distanţă, potrivit Agerpres.ro.

Grupul Agricover şi-a propus încă de la înfiinţare să deservească fermierii români şi să le ofere soluţii inovatoare, adaptate nevoilor lor, astfel încât aceştia să îşi poată consolida în mod sustenabil productivitatea, prin acces la tehnologii agricole performante la nivel internaţional şi la soluţii de finanţare adaptate specificului sectorului agricol.

Agricover Holding reuneşte companiile Agricover (specializată în distribuţia de tehnologii agricole), Agricover Credit IFN (instituţia financiară nebancară specializată în finanţarea fermierilor) şi Agricover Technology. Agricover Technology a fost înfiinţată în 2020 şi este compania prin care Grupul oferă fermierilor acces la cele mai noi inovaţii în agricultura digitală mondială, facilitându-le astfel transformarea modului în care îşi desfăşoară activitatea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.