Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grupul auto Daimler AG a ales băncile care se vor ocupa de planificata listare la bursă a diviziei de camioane

theguardian.com
Daimler

Grupul auto german Daimler AG şi-a ales băncile pentru pregătirea planificatei listări la bursă a diviziei de camioane, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, potrivit AGERPRES.

Luna aceasta, Daimler AG, cel mai mare producător mondial de automobile de lux şi vehicule comerciale, a anunţat că urmează să îşi schimbe denumirea în Mercedes-Benz şi să listeze separat divizia de camioane până la finele anului.

"Ca rezultat al acestei separări, o participaţie majoritară la Daimler Truck va fi distribuită acţionarilor Daimler AG", a informat grupul german într-un comunicat.

Compania a adăugat că Daimler Truck va avea o echipă managerială complet independentă şi propria sa guvernare corporatistă.

Goldman Sachs, Citi şi BNP Paribas vor ajuta Daimler pe partea de acţiuni, în cadrul pregătirii scindării diviziei de camioane, în timp ce JP Morgan, Deutsche Bank, Citi şi BNP se vor ocupa de partea de datorii, susţin sursele.

Citește și: LISTA miniștrilor care își țin la secret consilierii personali: transparență până se ajunge la oamenii șefului

Reprezentanţii băncilor şi ai producătorului auto nu au fost imediat disponibili pentru declaraţii.

Joi, grupul a informat că listarea Daimler Trucks îi va permite să devină mai profitabil şi să se concentreze mai mult pentru dezvoltarea tehnologiilor de reducere a emisiilor.

De asemenea, Daimler a anunţat că divizia sa de camioane a înregistrat o redresare în trimestrul patru din 2020, în special în America de Nord şi Europa, şi a vândut 121.000 de unităţi, aproape dublu faţă de trimestrul doi, în perioada de vârf a pandemiei de coronavirus (COVID-19).

Pentru 2021, Daimler Truck se aşteaptă la o creştere semnificativă a veniturilor faţă de 2020 şi a marjei de exploatare la 6-7%, faţă de 2% în 2020.

Daimler deţine divizia de lux Mercedes-Benz şi brandul Smart.

În România, Daimler are două unităţi de producţie, la Cugir şi Sebeş.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.