Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grupul auto Renault va oferi noi informaţii cu privire la separarea activităţilor sale la începutul lunii noiembrie

www.auto-kaufberatung.at
Renault

Grupul auto Renault a anunţat joi că va organiza o reuniune cu analiştii şi investitorii în data de 8 noiembrie, ocazie cu care proprietarul Dacia este aşteptat să ofere noi detalii cu privire la planul său de a crea o divizie specializată pe producţia de vehicule electrice, transmite Reuters.

Potrivit Renault, cu ocazia reuniunii din 8 noiembrie, directorul general Luca de Meo şi directorul financiar Thierry Piéton vor prezenta noi informaţii cu privire la strategia grupului precum şi perspectiva financiară pe termen mediu a planului Renaulution, potrivit Agerpres.

În încercarea de a ajunge din urmă rivali precum Tesla şi Volkswagen, Renault a dezvăluit o modificare strategică conform căreia grupul intenţionează să creeze în Franţa o divizie dedicată producţiei de vehicule electrice în timp ce o entitate separată ar urma să regrupeze toate facilităţile de producţie a motoarelor termice şi sistemelor de transmisie din Spania, Portugalia, Turcia, România şi America Latină.

Perimetrul avut în vedere cuprinde activităţile de fabricare a motoarelor şi transmisiilor termice şi hibride, exceptând producţia de şasiuri, din cadrul Uzinelor Mecanice: Motores (Spania), Sevilla (Spania), Cacia (Portugalia), Bursa (Turcia), Mioveni (România), Curitiba (Brazilia), CorMecanica (Chile), PFA (Argentina); Inginerie şi R&D : RTS (Spania), RTR (România şi Turcia), RTA (Brazilia) şi Funcţiile suport legate de aceste activităţi.

Prin împărţirea costurilor pentru motoarele pe benzină şi diesel, pentru care se preconizează o scădere a vânzărilor în timp ce vânzările de vehicule electrice ar urma să crească, Renault speră să elibereze fonduri care să fie reinvestite în modele electrice.

Renault Group se bazează pe complementaritatea celor patru mărci ale sale - Renault, Dacia, Alpine şi Mobilize - şi propune clienţilor săi soluţii de mobilitate durabile şi inovatoare. Prezent în peste 130 de ţări şi având aproape 111.000 de salariaţi, Grupul a vândut 2,7 milioane de vehicule în 2021.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.