Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grupul Central European Media Enterprises, deținătorul ProTv, anunță o creștere a profitului cu 10%

protv

Grupul Central European Media Enterprises (CME), care deţine Pro TV, a anunţat că a înregistrat anul trecut un avans de 10% al veniturilor nete, faţă de anul anterior, până la 703,9 milioane dolari, pe fondul creşterii veniturilor din exploatare, potrivit news.ro.

Citește și: Consultanții au apăsat butonul de panică în PNL / SURSE

Astfel, veniturile nete au crescut cu 10% la rate efective şi 5% la rate constante până la 703,9 milioane dolari, potrivit companiei. Totodată, veniturile din exploatare au crescut cu 27% la rate efective şi 25% la rate constante până 177,6 milioane dolari.

”Profitul Operaţional înainte de Dobândă, Impozit şi Amortizare (OIBDA) a crescut 24% la rate efective şi 21% la rate constante până la 222,7 milioane dolari”, se arată în comunicat.

Avansul a venit în contextul în care veniturile din publicitatea TV au crescut cu 7% la rate efective şi cu 3% la rate constante, iar veniturile din taxele de difuzare şi din abonamente au crescut cu 19% la rate efective şi cu 15% la rate constante.

”Numerarul generat din activităţi operaţionale continue a crescut cu 17% la rate efective la 109 milioane dolari. Fluxul actual de numerar neangajat în 2018 a crescut cu 29% la rate efective la 156$ milioane dolari”, se arată în comunicat.

Aceste rezultate au permis companiei rambursarea unor datorii.

”Acest nivel în creştere al numerarului generat de activitatea comercială ne-a permis rambursarea unei alte datorii de 60 milioane euro săptămâna trecută, adăugând aproximativ o reducere de 440 milioane dolari în datoria brută în ultimele 18 luni. Ne aşteptăm în continuare la o creştere semnificativă a profitabilităţii şi a obligaţiunilor de plată a dobânzii la nivelul datoriei, care a ajuns acum la mai puţin de 27 milioane dolari anual, începem anul 2019 cu o poziţie financiară semnificativ mai bună decât în orice punct din istoria CME”, a spus co-Chief Executive Officer CME, Michael Del Nin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.