Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grupul chinez de servicii financiare Ant Group nu intenţionează să lanseze o ofertă publică iniţială

dnaindia.com
Jack Ma

Grupul chinez de servicii financiare Ant Group nu intenţionează să lanseze o ofertă publică iniţială, ci să se concentreze pe optimizarea operaţiunilor sale, transmite Reuters.

”Ant Group s-a concentrat pe rectificarea şi optimizarea afacerii sale şi nu are un plan pentru o IPO”, a spus purtătorul de cuvânt al companiei.

Ant Group a declarat sâmbătă că fondatorul său, Jack Ma, nu mai controlează compania, după o serie de ajustări ale acţionariatului care l-au făcut să renunţe la majoritatea drepturilor de vot, scrie news.ro.

Cedarea controlului de către Ma are loc în timp ce Ant se apropie de finalizarea restructurării sale de doi ani, determinată de reglementări, autorităţile chineze fiind pregătite în caz contrar să impună companiei o amendă de peste 1 miliard de dolari.

Piaţa internă a acţiunilor de tip A din China cere companiilor să aştepte trei ani după o schimbare a controlului, înainte de a se lista la bursă.

Aşteptarea este de doi ani pe piaţa STAR, în stil Nasdaq, din Shanghai şi de un an în Hong Kong.

Oferta publică de 37 de miliarde de dolari a grupului Ant, care ar fi fost cea mai mare din lume, a fost anulată în ultimul moment în noiembrie 2020, ceea ce a dus la o restructurare forţată a companiei de tehnologie financiară şi la speculaţii că miliardarul chinez va trebui să cedeze controlul deţinut asupra acesteia.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.