Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grupul de Investigații Politice acuză: Din conturile fostului judecător Camelia Bogdan ar fi dispărut o sumă importantă de bani

G4Media
ciuvica

Judecătoarea Camelia Bogdan ajunge iarăși „în lumina reflectoarelor”, de această dată pentru că din conturile fostului judecător ar fi dispărut o sumă importantă de bani conform Grupului de Investigații Politice (GIP).

Într-un interval de câteva săptămâni, din declarațiile de avere ale Cameliei Bogdan ar fi dispărut fără urmă 200.000 de euro. Suma în cauză a determinat, în primăvara acestui an, ca ANAF să anunțe că va demara analiza de risc în ceea ce o privește pe Camelia Bogdan, din cauza discrepanțelor foarte mari dintre veniturile sale declarate și banii din conturi, susține aceeași sursă.

La scurt timp după anunțul ANAF, la o nouă declarație de avere a Cameliei Bogdan, cei 200.000 de euro au dispărut, fără însă a exista și o justificare.

Toate aceste detalii sunt prezentate de Mugur Ciuvică, președintele Grupului de Investigații Politice, care afirmă că activele financiare și veniturile Cameliei Bogdan, anterioarea constituirii depozitului de 200.000 de euro, nu justificau în niciun fel această sumă.

„În 30 mai 2020, judecătoarea suspendată Camelia Bogdan a depus o nouă declarație de avere. Față de anul trecut, din averea Cameliei Bogdan au dispărut sume uriașe de bani, inclusiv depozitul de 200.000 Euro care apare în declarațiile de avere ale acesteia din 2018 și 2019. Banii au dispărut fără justificare, fără achiziția unor imobile valoroase, împrumuturi, plasamente sau investiții. Fiind suspendată din funcție, Camelia Bogdan nu a primit salariu anul trecut. A beneficiat însă de sume consistente din alte surse, de exemplu o bursă de 25.000 dolari din partea Fundației Rațiu condusă de dezvoltatorul imobiliar Nicolae Rațiu.

În 7 aprilie 2020, ANAF anunța că va verifica diferența dintre averea Cameliei Bogdan și veniturile declarate de aceasta pentru a stabili dacă judecătoarea suspendată „prezintă risc de neconformare la declararea veniturilor impozabile, cuantumul acestuia și perioada fiscală”. Anunțul ANAF venea în urma sesizării GIP referitoare la faptul că judecătoarea a creat, în primele luni ale anului 2018, un depozit bancar de 200.000 Euro. Depozitul se regăsește în declarațiile de avere ale Cameliei Bogdan din iunie 2018 și din iunie 2019. Activele financiare și veniturile Cameliei Bogdan anterioare constituirii depozitului nu justificau în niciun fel cei 200.000 Euro”, arată Mugur Ciuvică.

Declarațiile de avere din 2020, 2019 și 2018 ale Cameliei Bogdan, precum și Adresa ANAF din aprilie 2020, pot fi citite aici: https://grupul.ro/sume-uriase-de-bani-disparute-din-declaratiile-de-avere-ale-cameliei-bogdan/

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.