Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grupul de la Visegrad, împotriva cotelor de imigrație

Statele Grupului de la Visegrad (Cehia, Polonia, Slovacia, Ungaria) îsi mentin pozitia comuna în problema imigrantilor ilegali în Uniunea Europeana, opunându-se unui sistem de cote de repartizare a acestora între tarile membre, conform stirilor difuzate de TASR, MTI si portalul televiziunii austriece ORF.

La Bratislava, premierul Robert Fico a declarat luni, la finalul unei reuniuni de urgenta a consiliului national de securitate, ca Slovacia nu va ceda si nu va accepta critici din partea unor lideri politici occidentali carora nu le convine abordarea tarilor est-europene fata de problema imigratiei.

'Daca nu începem sa spunem adevarul despre imigratie, nu vom reusi sa avansam', a declarat Fico într-o conferinta de presa, subliniind ca îi vine greu sa accepte critici din partea unor tari care nu au fost de acord cu aderarea României si Bulgariei la Spatiul Schengen.

Potrivit agentiei MTI, ministrul ungar de externe, Peter Szijjarto, si omologul sau slovac, Miroslav Lajcak, s-au întâlnit luni pentru a lua în discutie cele mai recente evolutii în criza imigrantilor, ei convenind asupra necesitatii ca grupul de la Visegrad sa aiba o pozitie coordonata. Ministrii au fost de acord si ca viitoarea strategie europeana sa nu se bazeze pe un sistem de cote, ci sa fie capabila sa stopeze valul de imigratie.

În acelasi timp, la Praga, prim-ministrul Bohuslav Sobotka si-a reiterat pozitia de respingere a unui sistem de cote, precizând ca acesta 'a fost un drum gresit'. Sobotka a subliniat ca aceasta abordare este împartasita si de Slovacia, Polonia si Ungaria.

'Nici guvernul ceh, nici statele din grupul de la Visegrad nu si-au schimbat pozitia. Vom reprezenta aceasta pozitie în continuare în reuniunile UE', a subliniat Bohuslav Sobotka, conform news.orf.at.

Un summit al celor patru state ale grupului de la Visegrad urmeaza sa aiba loc vineri sau duminica, a anuntat premierul slovac Robert Fico.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.