Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ungaria, Polonia, Cehia și Slovacia resping cotele obligatorii de migranți

imigranti, ue, naufragiu

Tarile Grupului de la Visegrad - Ungaria, Polonia, Cehia si Slovacia - refuza cotele obligatorii de migranti pe care vrea sa le impuna Uniunea Europeana, a declarat vineri la Praga ministrul ceh de externe, Lubomir Zaoralek, citat de France Presse.

Tarile care trebuie sa primeasca refugiati 'trebuie sa aiba control asupra numarului de refugiati pe care sunt pregatiti sa-i accepte si apoi sa le ofere sprijin', a spus Zaoralek, într-o conferinta de presa în finalul unei întâlniri dintre ministrii de externe din cadrul Grupului de la Visegrad cu seful diplomatiei germane, Frank-Walter Steinmeier, care a încercat sa-i determine sa-si schimbe opinia.

Criza migratoare ar 'putea fi cea mai mare provocare din istoria' UE, a declarat, la rândul sau, ministrul de externe german, înainte de a face apel la unitatea tarilor Europei pentru a-i face fata.

'Daca suntem uniti în descrierea situatiei, noi ar trebui sa fim uniti si asupra faptului ca o astfel de provocare nu poate fi gestionata de catre o singura tara. Avem nevoie de solidaritatea europeana', a spus Steinmeier în conferinta de presa ce a urmat discutiilor purtate cu omologii sai din Ungaria, Polonia, Slovacia si Cehia. Acestia au refuzat sa accepte cotele obligatorii de migranti propuse de UE si sustinute de Berlin, indica AFP.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.