Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grupul de media ABC, interdicţie de a participa la forumul anual al Pacificului

interzis

Grupul naţional australian de media ABC a primit interdicţie de a participa la forumul anual al Pacificului ce va avea loc în Republica Nauru, din cauza ''hărţuirii şi a lipsei de respect'' faţă de guvernul ţării insulare şi faţă de controversata sa tabără de reţinere a solicitanţilor de azil, relatează marţi AFP, potrivit Agerpres.

Guvernul micului stat insular a declarat că ABC (Australian Broadcasting Corporation) nu este binevenit la Forumul insulelor din Pacific, organizaţie care are 18 membri, în pofida participării probabile a premierului australian Malcolm Turnbull la reuniunea care va avea loc în septembrie. 

Într-un comunicat difuzat luni seara, guvernul din Nauru a acuzat ABC de ''ingerinţă flagrantă în treburile interne ale ţării înainte de alegerile din 2016, de hărţuire şi de lipsă de respect faţă de şefa republicii în Australia''. 

Potrivit comunicatului, ABC ''a emis acuzaţii false şi defăimătoare faţă de membrii guvernului'' din Nauru şi se face vinovat de ''atitudine părtinitoare în mediatizarea'' evenimentelor survenite în statul insular.

Citește și: Sheryl Crow a anunţat că va realiza, în 2019, ultimul album din carieră, în colaborare cu nume sonore din industria muzicală

În insula Micronezia, cu o populaţie de 11.000 de locuitori, există o tabără unde sunt reţinuţi solicitanţii de azil care au încercat să ajungă ilegal în Australia cu vaporul, ca urmare a politicii drastice a Canberrei în domeniul imigraţiei. 

Condiţiile din tabăra respectivă au fost denunţate de către ONU şi Nauru a criticat deja ABC din cauza mediatizării situaţiei. 

Invocând lipsa de infrastructuri hoteliere, guvernul insulei este pe cale de a limita numărul de jurnalişti autorizaţi să mediatizeze forumul. 

Organizaţia presei australiene prevede trimiterea la forum a unui grup format din trei membri, ABC urmând să asigure o mediatizare televizată. Ea a denunţat ''atingerea scandaloasă la adresa libertăţii presei''.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.