Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grupul Electrica a obținut rating-ul corporativ de emitent BBB, cu perspectivă stabilă din partea Fitch Ratings

fitch ratings

Compania care distribuie şi furnizează energie electrică în România, Grupul Electrica a obținut rating-ul corporativ de emitent BBB (Investment Grade), cu perspectivă stabilă, din partea agenției de rating Fitch Ratings, potrivit Mediafax.

"Rating-ul oferă tuturor părților interesate o evaluare independentă și comparabilă cu cea a companiilor similare, care sunt urmărite la rândul lor de agențiile de rating. Urmare a obținerii rating-ului, investitorii noștri vor beneficia de experiența Fitch în ceea ce privește procesul de analiză și de monitorizare a rating-ului public al Grupului Electrica", a declarat Corina Popescu, director general Electrica SA.

Citește și: Scenariu cutremurător! ‘Pentru asta a fost executat politic Dragnea’/’Un act de trădare națională a președintelui și premierului’

Grupul Electrica a cumulat un total de 3,1 miliarde lei investiți în ultimii cinci ani.

Prin listarea din 2014 o parte importantă din fondurile atrase prin oferta publică inițială a fost utilizată, la finalul anului 2017, pentru achiziționarea pachetelor minoritare de 22% pe care Fondul Proprietatea le deținea în filialele de distribuție și furnizare ale Grupului Electrica.

Citește și: Adrian Năstase îl dă de gol pe Klaus Iohannis: ‘A sprijinit, cu parlamentarul său, proiectele legislative ale PSD’

Electrica are aproximativ 7000 de acționari din peste 30 de țări şi are o valoare de piaţă de aproape 4 miliarde de lei şi este singura companie românească listată din domeniul distribuției și furnizării energiei electrice din România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.