Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grupul Enel a început construcţia a cinci noi centrale de producere a energiei regenerabile, în nord-estul Braziliei,

www.newsweek.com
panouri solare

Enel Green Power Brasil Participações Ltda., filiala braziliană de energie regenerabilă a Grupului Enel, a început construcţia a cinci noi centrale de producere a energiei regenerabile, în nord-estul Braziliei, cu o capacitate cumulată de 1,3 GW, investiţie de 1,1 miliarde de dolari, potrivit news.ro.

Parcurile eoliene Lagoa dos Ventos III (396 MW), Morro do Chapéu Sul II (353 MW), Cumaru (206 MW) şi Fontes dos Ventos II (99 MW), precum şi centrala solară São Gonçalo III (256 MW), vor fi susţinute în principal prin contracte de furnizare a energiei electrice pe piaţa liberă din Brazilia.

”Enel Green Power Brasil Participações Ltda. (EGPB), filiala braziliană de energie regenerabilă a Grupului Enel, a început construcţia a cinci noi centrale de producere a energiei regenerabile, respectiv patru parcuri eoliene şi o centrală fotovoltaică, în nord-estul Braziliei, cu o capacitate cumulată de 1,3 GW”, a anunţat grupul.

În Piauì, compania construieşte parcul eolian Lagoa dos Ventos III de 396 MW şi parcul fotovoltaic São Gonçalo III de 256 MW. Celelalte trei proiecte eoliene - Morro do Chapéu Sul II (353 MW), Cumaru (206 MW) şi Fontes dos Ventos II (99 MW) – vor fi construite în Bahia, Rio Grande do Norte şi Pernambuco.

"Demararea lucrărilor de construcţie a noilor capacităţi de energie regenerabilă, de 1,3 GW, reprezintă o etapă fără precedent în istoria companiei noastre în Brazilia, mai ales în contextul provocărilor actuale. Aceste proiecte ne consolidează poziţia de lider pe piaţa energiei solare şi eoliene din Brazilia şi reiterează angajamentul nostru privind dezvoltarea sectorului de energie regenerabilă, diversificarea mixului energetic al ţării, precum şi dezvoltarea economică şi socială a comunităţilor în care ne desfăşurăm activitatea”, a declarat Salvatore Bernabei, CEO Enel Green Power.

Grupul Enel va investi aproximativ 5,6 miliarde de reali brazilieni pentru realizarea acestor proiecte, echivalentul a aproximativ 1,1 miliarde de dolari, la cursul de schimb actual. Noile parcuri eoliene şi solare vor fi susţinute în principal de contracte cu clienţi corporative prezenţi pe piaţa liberă din Brazilia, urmând să devină operaţionale anul viitor. Excepţie faceparcul Lagoa dos Ventos III a cărui activitate este programată să pornească în 2022. Odată ce vor fi deplin operaţionale, cele cinci parcuri vor putea genera mai mult de 5,5 TWh de energie pe an, evitând emisia a aproximativ 3 milioane de tone de CO2 pe an.

Lagoa dos Ventos III (396 MW) este situată în municipalitatea Dom Inocêncio, statul Piauí, unde compania construieşte centrala Lagoa dos Ventos, de 716 MW, cel mai mare parc eolian al Enel Green Power din lume. Cu noul proiect, de 396 MW, care va necesita o investiţie de aproximativ 353 milioane de dolari, capacitatea totală a Lagoa dos Ventos va ajunge la aproximativ 1,1 GW.

São Gonçalo III (256 MW), a cărui construcţie presupune o investiţie de aproximativ 142 de milioane de dolari, se află în municipalitatea São Gonçalo do Gurguéia, din statul Piauí. Aici se află parcul solar São Gonçalo, de 608 MW, din care 475 MW sunt deja operaţionali, iar o extindere de 133 MW este în curs de finalizare. Odată cu adăugarea noului proiect, de 256 MW, capacitatea totală instalată a São Gonçalo, cel mai mare parc solar din toată America de Sud, se va ridica la aproximativ 864 MW.

Morro do Chapéu Sul II (353 MW) este situat în municipalităţile Morro do Chapéu şi Cafarnaum, în statul Bahia, în aceeaşi regiune în care se află parcul eolian Morro do Chapéu Sul, de 172 MW, operaţional din ianuarie 2018. Construcţia Morro do Chapéu Sul II va necesita o investiţie de circa 340 de milioane de dolari.

Parcul eolian Cumaru de 206 MW este situat în municipalitatea São Miguel do Gostoso, în statul Rio Grande do Norte, iar construcţia acestuia va necesita o investiţie de aproximativ 184 milioane de dolari.

Parcul eolian Fontes dos Ventos II, de 99 MW, este situat în municipalitatea Tacaratu, în statul Pernambuco, unde, din 2015, Enel Green Power operează prima centrală hibridă din Brazilia, care combină centrala eoliană Fontes dos Ventos I şi centrala fotovoltaică Fontes Solar, cu o capacitate totală instalată de 899 MW. Construcţia Fontes dos Ventos II va necesita o investiţie de aproximativ 84 de milioane de dolari.

”În timpul construcţiei unităţilor de producţie, vor fi puse în aplicare protocoale riguroase de siguranţă, având în vedere pandemia şi în conformitate cu măsurile impuse de autorităţile sanitare, cu scopul de a asigura protecţia necesară a celor implicaţi în construcţia centralelor, precumşi a comunităţilor în care acestea sunt construite. Compania a stabilit reguli stricte privind călătoriile, care prevăd o perioadă de carantină preventivă în cazul în care lucrătorii trebuie să meargă în oraşe aflate în afara regiunii în care este amplasat şantierul, igienizarea sporită a facilităţilor, vehiculelor şi spaţiilor înconjurătoare de pe şantiere, precum şi măsuri de siguranţă a practicilor de lucru. Pe şantiere, echipele au fost organizate astfel încât să se menţină şi să se respecte distanţarea socială. Enel Green Power desfăşoară, de asemenea, campanii masive de testare la fiecare două săptămâni care implică toţi lucrătorii de pe şantiere”, arată grupul.

În Brazilia, Grupul Enel, prin filialele sale EGPB şi Enel Brasil, are o capacitate totală regenerabilă instalată de peste 3.4 GW, din care 1.210 MW provin de la centrale eoliene, 979 MW de la centrale fotovoltaice şi 1.269 MW de la centrale hidroelectrice.

Enel Green Power este divizia de energie regenerabilă a Grupului Enel dedicată dezvoltării şi operării surselor regenerabile de energie din întreaga lume, fiind prezentă în Europa, cele două Americi, Asia, Africa şi Oceania. Enel Green Power este lider mondial în sectorul energiei verzi, cu o capacitate instalată de 47 GW printr-un mix de surse care include energia eoliană, solară, geotermală şi hidroenergie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.