DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Grupul Enel a primit 41,2 MW în cadrul celei de-a cincea runde de licitaţii pentru surse de energie regenerabilă GSE din Italia

enel

Enel Green Power Italia şi Enel Produzione au primit, în cadrul celei de-a cincea runde de licitaţii pentru surse de energie regenerabilă organizate de Gestore Servizi Energetici, furnizor de servicii de energie, din categoriile „licitaţii” şi „registre”, 41,2 MW, împărţiţi în noi capacităţi de energie regenerabilă şi retehnologizarea de centrale hidroelectrice deja operaţionale.

”Enel Green Power Italia şi Enel Produzione au primit, în cadrul celei de-a cincea runde de licitaţii pentru surse de energie regenerabilă (RES) organizate de GSE (Gestore Servizi Energetici - furnizor de servicii de energie) – din categoriile 'licitaţii' şi 'registre', 41,2 MW, împărţiţi în noi capacităţi de energie regenerabilă şi retehnologizarea de centrale hidroelectrice deja operaţionale. Din capacitatea totală acordată, 39,9 MW provin de la şase noi proiecte de energie solară, care urmează să fie construite în Emilia-Romagna şi Sicilia începând cu acest an, precum şi din retehnologizări la patru centralelor hidroelectrice existente în Piemont şi Veneto, lucrările de construcţie fiind programate între 2021 şi 2023”, a informat compania.

Restul de 1,3 MW se referă la o nouă capacitate de energie regenerabilă în categoria „registre”, cu cinci proiecte de energie solară, dintre care patru vor fi construite pe acoperişurile instalaţiilor Enel, scrie News.ro.

Cea de-a cincea licitaţie GSE pentru surse regenerabile de energie a avut o ofertă totală de doar 98,9 MW cu atribuire de proiecte pentru 73,7 MW, echivalentul a puţin sub 5% din 1.582 MW de capacitate disponibilă în cadrul categoriei „licitaţie - nouă capacitate regenerabilă> 1 MW ”(Grupa A).

„Rezultatul celei de-a cincea licitaţii GSE, cu circa 5% din capacitatea disponibilă alocată, un proiect care oferă mai puţin decât volumele licitaţiei şi la care au participat doar câţiva operatori, este cel mai mic înregistrat vreodată. Este o situaţie îngrijorătoare pentru dezvoltarea surselor regenerabile de energie în Italia. Ritmul lent al procedurilor de autorizare şi incertitudinea cu privire la capacitatea de a construi centrale aduc restricţii tranziţiei energetice din ţară, pentru care trebuie găsită o soluţie, dacă dorim să atingem obiectivele europene de neutralitate a carbonului şi să oferim certitudine operatorilor dintr-o industrie esenţială pentru redresarea economică”, a declarat Salvatore Bernabei, CEO al Enel Green Power şi director al liniei de afaceri Enel Global Power Generation.

Construirea de noi capacităţi de energie regenerabilă şi recondiţionarea centralelor existente în Italia fac parte din angajamentul larg al Grupului Enel de a creşte cota de energie regenerabilă şi de a obţine neutralitatea carbonului. În această ţară, ţinta grupului este a atinge noi capacităţi de energie regenerabilă de 1,5 GW, între 2021 şi 2023.

Planul strategic 2021-2023 al Enel prevede o capacitate suplimentară de energie din surse regenerabile de energie de 19,5 GW, pentru a atinge o capacitate totală de 68 GW.

Urmărește-ne:
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.