DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Grupul energetic italian Enel s-a angajat să reducă cu 80% emisiile sale directe de gaze cu efect de seră până în 2030

enel

Grupul energetic italian Enel a anunţat vineri că s-a angajat să reducă cu 80% emisiile sale directe de gaze cu efect de seră per kWh până în 2030, faţă de anul de referinţă 2017. Grupul Enel, care are ca ţintă decarbonizarea completă până în 2050, a redus deja emisiile directe de gaze cu efect de seră pe kWh cu mai mult de 36% în 2019 faţă de nivelurile din 2007, potrivit news.ro.

”Enel s-a angajat să reducă cu 80% emisiile sale directe de gaze cu efect de seră per kWh până în 2030, faţă de anul de referinţă 2017, devenind prima mare companie integrată de utilităţi la nivel global care şi-a asumat reducerea emisiilor în concordanţă cu angajamentele Organizaţiei Naţiunilor Unite de a limita încălzirea globală la 1,5° C peste nivelurile preindustriale şi eliminarea emisiilor până în 2050, cu certificarea Science Based Targets (Obiective Bazate pe Ştiinţă – SBTi)”, a anunţat grupul.

Noua ţintă a Enel aprobată de iniţiativa Science Based Targets implică o reducere a pragului de emisii directe al Grupului până la 82 gCO2eq/ kWh în 2030, de la 125 gCO2eq/ kWh corespunzător obiectivului anterior de 70%, anunţat anul trecut.

"Cu angajamentul de avea o reducere atât de drastică a emisiilor noastre, suntem lideri în lupta împotriva încălzirii globale. Pe măsură ce progresăm pe această cale, lucrăm neîncetat pentru a ne menţine pe primul loc în tranziţia energetică printr-un accent din ce în ce mai mare pus pe activităţile care nu generează emisii de carbon. Creştem cota surselor regenerabile în mixul nostru de generare de energie. Colaborăm cu clienţii noştri pentru eficienţă energetică şi electrificare, schimbare pe care o oferim prin reţele electrice fiabile, digitalizate şi reziliente. O companie cu adevărat durabilă şi inovatoare este una care nu ezită să accepte schimbarea, ci se implică şi conduce această transformare", a declarat Francesco Starace, CEO şi director general al Enel.

SONDAJ IMAS - PNL este în scădere. PSD și USR-PLUS înregistrează creșteri înaintea alegerilor

Enel contribuie la tranziţia energetică prin promovarea unui model de afaceri durabil pe întregul său lanţ valoric.

”Compania a fost una dintre primele din lume care s-a alăturat iniţiativei SBT în 2015. Grupul face progrese semnificative în direcţia atingerii obiectivului SBTi, deoarece în 2019 emisiile sale directe de gaze cu efect de seră pe kWh au fost reduse cu peste 36% faţă de 2007, şi va continua această tendinţă prin investiţii majore în surse regenerabile şi dezafectarea capacităţilor de producţie bazate pe energia termică”, mai arată grupul.

Prin Enel Green Power, cel mai mare jucător privat pe piaţa energiei regenerabile din lume, Enel are în prezent o capacitate instalată de peste 47 GW de energie din surse regenerabile, ajunsă astfel la un nivel mai mare decât cel al capacităţilor termoenergetice.

”În plus, Grupul Enel lucrează la eliminarea treptată a cărbunelui până în 2030. Toate aceste activităţi vor duce la decarbonizarea completă a grupului până în 2050”, mai arată Enel.

În prezent, Enel operează cea mai mare reţea privată de distribuţie a energiei electrice la nivel global, cu o reţea electrică de peste 2,2 milioane de kilometri pentru peste 74 de milioane de utilizatori finali, peste 60% dintre conexiuni fiind deja digitalizate. În plus, Enel X, divizia de servicii energetice avansate a Enel, contribuie în mod proactiv la decarbonizarea altor sectoare precum transportul, cu peste 140.000 de puncte de încărcare publice şi private pentru vehicule electrice, disponibile în întreaga lume.

Grupul interguvernamental de experţi privind schimbările climatice (IPCC), organismul Naţiunilor Unite însărcinat cu evaluarea ştiinţifică legată de schimbările climatice, a avertizat că, pentru a limita unele dintre cele mai grave efecte climatice, creşterea temperaturii trebuie menţinută la 1,5° C peste nivelurile preindustriale pe drumul către un viitor ”zero net”, din punct de vedere al emisiilor de carbon, până în 2050. Afacerile joacă un rol esenţial în rezolvarea acestor provocări globale, iar SBTi este poziţionată ca cea mai recunoscută iniţiativă din lume pentru a promova stabilirea ţintelor bazate pe ştiinţă ca o modalitate de a stimula angajamentul companiilor de a sprijini tranziţia către o economie cu emisii zero.

SBTi reprezintă o colaborare între CDP, Pactul Global al Naţiunilor Unite, Institutul Mondial de Resurse şi WWF. Iniţiativa oferă companiilor o cale de a identifica cât de mult şi cât de repede au nevoie săşi reducă emisiile de gaze cu efect de seră, cu scopul de a reduce creşterea temperaturii globale. Mai mult, SBTi le permite companiilor să stabilească obiective de reducere a emisiilor în concordanţă cu cel mai ambiţios obiectiv al Acordului de la Paris din 2015 privind schimbările climatice: limitarea încălzirii globale la 1,5° C peste nivelurile preindustriale.

Stabilirea unui astfel de obiectiv nou poate fi atinsă prin creşterea surselor regenerabile de energie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.