Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grupul EximBank, acord financiar de 8,75 milioane euro cu un producător de baterii litiu-ion din România

eximbank.ro
eximbank

Grupul EximBank a încheiat un acord financiar în valoare totală de 8,75 milioane de euro cu compania Prime Batteries Technology, singurul producător de baterii litiu-ion din România şi din Europa de Sud-Est, potrivit unui comunicat remis miercuri AGERPRES.

Pachetul financiar este destinat finanţării activităţii curente a societăţii şi include o linie de credit în valoare de 5 milioane de euro acordată de Banca Românească şi o garanţie de stat emisă de EximBank în numele şi în contul statului, care acoperă 75% din valoarea finanţării.

Prime Batteries Technology proiectează, produce şi comercializează baterii litiu-ion care deservesc o mare varietate de domenii de activitate, precum industria energetică, vehicule de tracţiune sau industria auto pentru maşinile electrice.

"Finanţăm activitatea Prime Batteries Technology pentru că este misiunea noastră să sprijinim dezvoltarea business-urilor antreprenoriale care pot susţine economia românească să fie competitivă pe orice piaţă, în special a celor care, ca şi partenerul nostru, produc tehnologii care contribuie la dezvoltarea industriilor verzi. Vom continua să mobilizăm resurse financiare în condiţii avantajoase pentru antreprenorii care adoptă şi furnizează tehnologii pentru utilizarea eficientă a resurselor şi reducerea impactului asupra mediului şi vom sprijini iniţiativele firmelor care contribuie la susţinerea atingerii obiectivelor de mediu, inclusiv din perspectiva pactului ecologic european Green Deal", a declarat Traian Halalai, preşedintele executiv al EximBank.

Prime Batteries Technology, companie fondată de Adrian Polec şi Vicenţiu Ciobanu în calitate de acţionari şi administratori în cadrul Consiliului de Administraţie, operează o capacitate de producţie situată lângă Bucureşti, în comuna Cernica, unde produce sisteme de stocare pentru de producţia energiei electrice verzi din surse regenerabile (fotovoltacice şi eoliene) şi pentru mobilitate electrică (autovehicule electrice - autobuze, utilaje portuare, vehicule de agrement, maşini agricole), cât şi pentru ambarcaţiuni maritime.

"Domeniul în care activăm este unul în plină dezvoltare. Dorim să exploatăm această oportunitate, să creştem capacitatea de producţie în România. Parteneriatul cu Grupul EximBank ne facilitează finanţarea activităţii curente. Pentru noi în continuare este strategic să extindem liniile pentru producţia de soluţii de stocare a energiei, în contextul actual care este influenţat şi de obiectivele Uniunii Europene de decarbonizare şi de obţinere rapidă a unei infrastructuri energetice bazată pe tehnologiile neconvenţionale la nivel naţional şi european", a declarat Adrian Polec.

Prime Batteries Technology a fost înfiinţată în 2016, iar în cei şase ani de activitate cifra de afaceri a cunoscut creşteri spectaculoase de la an la an (în 2021 a crescut de 7 ori faţă de 2020, iar în iunie 2022 compania a depăşit deja cifra de afaceri realizată în 2021) ca urmare a majorării portofoliului de comenzi de la clienţi atât din România, cât şi din Europa, pe fondul creşterii cererii de sisteme de stocare a energiei electrice, mai ales pentru energii regenerabile verzi (fotovoltaice şi eoliene).

EximBank este o instituţie specializată ce se implică activ în susţinerea şi promovarea mediului de afaceri românesc. Instrumentele sale financiare sunt dedicate exclusiv segmentului corporate şi pot fi accesate în condiţii avantajoase de orice tip de societate comercială. În ianuarie 2020, EximBank a finalizat achiziţia Băncii Româneşti moment ce a marcat integrarea acesteia în Grupul EximBank.

Banca Românească este o bancă universală ce oferă clienţilor săi, persoane fizice şi juridice, o gamă largă de produse şi servicii de calitate adaptate nevoilor fiecăruia prin intermediul reţelei sale teritoriale de aproape 85 de sucursale şi agenţii. Alături de cele două bănci, din grupul EximBank face parte şi Compania de Asigurări - Reasigurări Exim România (EximAsig), specializată în asigurarea riscurilor financiare, de export şi comerciale interne.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.