Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grupul francez de IT Atos își mută toate serviciile din Rusia în India şi Turcia

exit demisie

Atos va muta serviciile livrate din Rusia spre alte ţări, inclusiv India şi Turcia, a anunţat miercuri grupul francez de servicii IT, în contextul conflictului din Ucraina, transmite Reuters.

Fezabilitatea ieşirii din Rusia a necesitat o planificare semnificativă în privinţa implicaţiilor asupra operaţiunilor şi a angajaţilor din această ţară, a precizat compania franceză într-un comunicat.

Acţiunile Atos au scăzut semnificativ anul trecut, după ce auditorii au descoperit erori de contabilitate la două dintre diviziile firmei din SUA. Capitalizarea bursieră s-a redus cu 50%, iar firma nu mai este inclusă în indicele principal CAC 40 al Bursei de la Paris.

Rodolphe Belmer, care a preluat în ianuarie conducerea companiei de la fostul director general Elie Girard, s-a angajat să înceapă de la zero, după ce compania a înregistrat deprecieri de active de aproximativ 2,4 miliarde de euro în semestrul doi din 2021.

Veniturile consolidate ale Atos au urcat cu 2,1% în primul trimestru din 2022, la 2,75 miliarde de euro, astfel încât compania şi-a putut confirma obiectivele anuale.

"Acestea sunt indicii încurajatoare că firma începe să beneficieze de pe urma planului de redresare la care s-a angajat de la începutul anului", a declarat Belmer, informează Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.