Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grupul norvegian Visma intră în acţionariatul SmartBill

twimg.com
Samsung acțiuni

Grupul norvegian Visma, evaluat la peste 8 miliarde de euro, intră în acţionariatul SmartBill, preluând jumătate din companie, iar fondatorii Ioana Hasan, Radu Hasan şi Mircea Căpăţână păstrează controlul, ocupându-se în continuare de dezvoltarea afacerii potrivit news.ro

SmartBill şi-a multiplicat de 5 ori business-ul în ultimii 4 ani, cu creşteri anuale de 50%, fiind liderul pieţei de soluţii financiar-contabile din România. Atragerea în acţionariat a Visma va facilita menţinerea ritmului accelerat de creştere şi dezvoltarea ecosistemului SmartBill, menit să îmbunătăţească activitatea IMM-urilor din România.

”Am găsit în Visma partenerul ideal pentru a trece SmartBill la următorul nivel. Resursele şi experienţa lor ne vor ajuta să facem SmartBill şi mai bun, să continuăm să inovăm şi să facem viaţa antreprenorilor din România puţin mai uşoară. Sunt foarte mândru de ce a ajuns SmartBill şi vreau să le mulţumesc co-fondatorilor mei, Ioana şi Mircea, investitorilor noştri, dar mai ales excelentei echipe pe care am creat-o, care a avut cel mai important rol în dezvoltarea noastră din ultimii ani”, a spus Radu Hasan, Co-Founder & CEO, despre tranzacţie şi despre planurile de viitor ale SmartBill.

Această nouă achiziţie este în concordanţă cu strategia Visma de a produce şi livra soluţii cloud pentru conducerea şi gestiunea afacerilor mici şi mijlocii, în Europa de nord şi Europa centrala şi de est.

"Misiunea Visma este aceea de a ajuta companiile şi organizaţiile să-şi îmbunătăţească productivitatea şi să ofere o mai bună abordare în ceea ce priveşte digitalizarea, integrarea şi automatizarea proceselor economice. Intrând ca asociat în SmartBill, Visma va pune la dispoziţie un brand puternic, experienţa unei companii lider de piaţă pe segmentul cloud şi resurse pentru dezvoltare. De asemenea, SmartBill va ajuta la consolidarea unei noi pieţe pentru grupul Visma", a spus Jostein Håvaldsrud, Product Director, Visma Group.

SmartBill este primul ecosistem software de business din România, având ca principal obiectiv automatizarea proceselor, transferul de date, precum şi emiterea de documente, eliminând astfel munca manuală, redundantă, de reintroducere de date în diverse sisteme.

”Un exemplu elocvent ar fi: informaţiile unei comenzi dintr-un magazin online ajung până în balanţa contabilă a ambelor părţi, fără să mai fie introduse din nou, manual, în alte sisteme. În plus, procesarea de extrase bancare şi de borderouri de la firmele de curierat duc automatizarea şi mai departe. Scenariile pot fi numeroase şi variate, SmartBill adresându-se oricărui tip de afacere”, se arată în comunicat.

Serviciile SmartBill sunt utilizate, in prezent, de peste 65.000 de clienti, de la PFA-uri, la companii mici si mijlocii, si pana la multinationale, din toate sectoarele de business, precum servicii şi comert. Peste 2 milioane de documente sunt emise lunar prin intermediul platformei, iar valoarera acestora depăşeşte 4 miliarde de euro pe an.

Tranzacţia a fost asistată de firmele de avocatură RTPR & Allen & Overy şi Wolf Theiss şi este la acest moment în process de aprobare de către autorităţile române.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.