DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Grupul psaltic Tronos participă la un concert caritabil, în București, la Biserica 'Sfinții Împărați Constantin și Elena'

Biserica ”Sfinții Împărați Constantin și Elena” găzduiește, pe 30 martie, de la ora program 19, un concert caritabil pentru copiii și tinerii bolnavi de cancer care sunt internați la Institutul Oncologic ”Prof.dr. Alexandru Trestioreanu”, din București.

Pentru că atunci când viața îți dă o lovitură, este important ca cei din jur să îți fie alături, grupul psaltic Tronos al Patriarhiei Române, condus de arhidiaconul Mihail Bucă, va susține un miniconcert în biserica de la Piața Muncii.

Cei care doresc să participe pot dona produse de igienă, săpun, șampon, deodorante, dezinfectante, detergent, biscuiți Belvita, pamperși pentru adolescenți (nr. mare L de la Seni și de la Pampers, numerele 5-6, creme pentru tratarea distrugerii venelor în urma chimioterapiei (gen Voltaren),  în general creme cu antiinflamatoare, medicamente ca Dexametazona pastile de 4 mg / Nurofen forte pastile, pastile pentru protecție hepatică precum Esențiale pastile, Sargenor fiole, medicamente pentru afte: GelX.

”Răspund mereu cu dragoste pentru chemarea semenilor aflați în nevoi și suferințe, așa am fost învățat de părinții mei. Dragoastea ca stare nu mai este demult folosită la adevărata ei valoare. Timpul este sfințit prin fapte bune, avem un mare dar de preț, timpul, și trebuie să-l sfințim, alegând, împreună cu Grupul Tronos al Patriarhiei Române, cu binecuvântarea Patriarhului Daniel, un om truditor, să avem aportul nostru muzical, pentru a susține acest concert de muzică bizantină, cu scopul de a strânge fonduri pentru copiii bolnavi de cancer.

Cântarea devine foarte dulce atunci când știi că o vei dărui pentru dragoastea semenilor, prin cântare se leagă sentimentul dragostei, iar cei prezenți devin mult mai dăruitori. Fiecare dintre noi putem schimba lumea, orice om are chemarea spre frumos în interiorul lui, se naște cu Lumina Botezului.”, a spus, pentru STIRIPESURSE.RO, arhidiaconul Mihail Bucă.

Părintele Nicolae Giolu de la Biserica ”Sfinții Împărați Constantin și Elena” este de părere că întrajutoarea dintre oameni ar trebui să aibă loc mereu, nu doar în Postul cel Mare.

”Din cauza faptului că au uitat de porunca Mântuitorului Hristos, ”Să vă iubiți unul pe altul după cum și Eu V-am iubit pe voi!”, oamenii au devenit mai egoiști, mai nepăsători unii față de alții și, ca o consecință a acestui fapt, mai nefericiți! Rezolvarea acestei probleme pe care omenirea o simte tot mai acut constă tocmai în felul în care ne raportam la semenii noștri, si, mai ales, la cei care sunt în suferință. Când cei care au nevoie de ajutorul nostru sunt copiii bolnavi, atunci lucrurile devin și mai serioase, întrucât este foarte greu să privești un copil în ai cărui ochi se citește suferința. De aceea ne-am propus și noi să aducem o rază de lumină și de bucurie în sufletele copiilor de la Institutul Oncologic Fundeni, oferind o șansă și celor care oferă un dar și celor care primesc acest dar, știut fiind faptul că numai ,,dăruind vei dobândi", după cum ne spune și Părintele Nicolae Steinhardt. Ar trebui ca acest fapt, al întrajutorării, să fie unul obișnuit dar, din păcate, este considerat un eveniment. Sperăm ca acest concert de cântări bizantine din perioada Postului Mare să mângâie sufletele atât ale ascultătorilor, cât și ale destinatarilor, aducând copiilor speranța de care au atâta nevoie.”, ne-a spus părintele preot.

Recunoscut ca fiind cel mai bun psalt al ortodoxiei românești, părintele arhidiacon ar dori o mai mare implicare și din partea statului, mai ales când este vorba despre sănătatea copiilor.

”Biserica face mult în acest domeniu, al intrajutorării, pentru că este chemată încă de la întemeierea ei spre astfel de fapte. Statul face și el, de asemenea, dar uneori se lovește de propria neputință prin multa hârțogărie. Cei mai prezenți sunt laicii, am întâlnit mulți laici care se implică și daruiesc, iar mulți se formează în jurul bisericilor și al duhovnicilor. În concluzie, Biserica și statul, prin munca laicatului, pot schimba această lume.”, a adăugat părintele arhidiacon.

Alături de grupul psaltic Tronos, la concertul caritabil va participa și cunoscutul actor Silviu Biriș, care va recita câteva poezii, dar și micuța artistă Sara Nukina.

”Orice întâlnire cu muzica, și mai ales cu muzica bizantină, face să vibreze sufletul omului, să-l întoarcă spre Dumnezeu, mai ales în această perioada a Postului Sfintelor Paști. Cred că cei care vor participa la acest concert vor fi vestitorii bucuriei Învierii Mântuitorului Hristos oglindită și într-un zâmbet de copil!”, a punctat preotul Nicolae Giolu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.