Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grupul Statuar Şcoala Ardeleană urmează să fie dezvelit la Târgu Mureş, în avanpremieră la cea de-a XXV-a ediţie a Zilelor Târgumureşene

planetofhotels.com
Târgu Mureş

Grupul Statuar Şcoala Ardeleană, înalt de aproximativ 3 metri, care îi reprezintă pe Samuil Micu, Gheorghe Şincai, Petru Maior şi Ion Budai-Deleanu, urmează să fie dezvelit la Târgu Mureş, în avanpremieră la cea de-a XXV-a ediţie a Zilelor Târgumureşene, a anunţat, joi, administraţia municipală.

"Am legat de Zilele oraşului festivitatea de inaugurare a ansamblului statuar reprezentându-i pe patru dintre corifeii Şcolii Ardelene, pentru a sublinia importanţa acestui eveniment. Este un moment îndelung aşteptat, pe care l-am gândit pentru întreaga comunitate, la care avem invitaţi de marcă din mai multe judeţe transilvănene, din zona academică, artistică, dar şi religioasă. Îi invităm şi aşteptăm cu drag la eveniment pe toţi târgumureşenii care vor dori să fie parte a acestui moment important pentru comunitatea noastră", a declarat viceprimarul din Târgu Mureş, Alexandru György, într-o conferinţă de presă.

La inaugurarea Grupului Statuar Şcoala Ardeleană vor participa istorici şi oameni de cultură, iar premergător evenimentului, la Palatul Culturii va fi vernisată o expoziţie de carte veche şi va fi organizată o sesiune de comunicări ştiinţifice, potrivit Agerpres.ro.

Primarul din Târgu Mureş, Soós Zoltán, a arătat, în cadrul conferinţei de presă, că momentul zero al zilelor oraşului va avea loc în data de 23 iunie, la ora 18,00, în Cetatea Târgu Mureş.

"Zilele oraşului, sunt prin definiţie momente de bucurie, de petrecere şi celebrare pentru oraşul nostru. Pentru această ediţie, Primăria Târgu Mureş a pregătit, împreună cu asociaţii şi instituţii culturale din oraş, o ediţie spectacol, cu multe momente speciale în care oraşul va fi plin de viaţă, culoare, artă şi bună dispoziţie", a declarat primarul Soós Zoltán.

Echipa de organizare a ediţiei a XXV-a a Zilelor Târgumureşene, care se va desfăşura în perioada 23-26 iunie, a precizat că programul manifestărilor cuprinde muzică, expoziţii de manufactură şi de meşteşuguri, precum şi numeroase momente culturale, inclusiv un târg de adopţii canine.

Pe scena din centrul oraşului vor concerta Zdob şi Zdub, Iris - Cristi Minculescu, Szintaxis, Peterfi Bori and The love band şi alte nume cu rezonanţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.