Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grupul sud-coreean EcoPro BM va investi 810 milioane de dolari pentru a construi o uzină de componente de baterii în Ungaria

Facebook
ungaria slovacia croatia serbia romania

Grupul sud-coreean EcoPro BM intenţionează să construiască o uzină în Ungaria care va produce catozi utilizaţi în bateriile pentru automobilele electrice, a anunţat miercuri ministrul ungar al Afacerilor Externe, Peter Szijjarto într-un mesaj video postat pe Facebook, transmite Reuters.

Investiţia amplasată în oraşul Debrecen, estul Ungariei, are o valoare de 264 miliarde de forinţi (810 milioane de dolari) iar prima fază a lucrărilor de construcţie este programată să se încheie în a doua jumătate a anului 2024. Ca de a doua fază ar urma să se încheie un an mai târziu.

"În condiţiile în care industria auto constituie 30% din producţia industrială totală, este vital pentru creşterea economică viitoare să atragem din ce în ce mai multe investiţii în sectorul automobilelor electrice din Ungaria", a spus Peter Szijjarto. Acesta a mai spus că guvernul ungar va acorda un grant firmei EcoPro BM, a cărui valoare va fi dezvăluit după ce Comisia Europeană va fi înştiinţată de acordul convenit.

Viitoarea uzină va avea capacitatea de a produce 108.000 de tone de catozi pe an, suficient pentru a aproviziona 1,35 milioane de automobile electrice, potrivit Agerpres.ro.

"Piaţa europeană în creştere rapidă este o oportunitate foarte bună pentru EcoPro. Aceasta este prima noastră investiţie în străinătate şi un pas important", a declarat directorul general de la EcoPro BM, Kwon Woo-seuk.

Ecopro Co Ltd este o companie sud-coreeană care activează în principal în producţia şi vânzarea de materiale utilizate în producţia de baterii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.