Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grupul TeraPlast a înregistrat un profit net de 28,67 milioane de lei, în creștere cu 71% față de anul precedent

teraplast

Grupul TeraPlast a înregistrat în primul semestru al anului 2021 un profit net de 28,67 milioane de lei, în creştere cu 71% comparativ cu cel din perioada similară a anului trecut, de 16,8 milioane de lei, conform raportului remis Bursei de Valori Bucureşti, potrivit agerpres.ro.

Cifra de afaceri s-a ridicat la aproape 273 milioane de lei, iar EBITDA (profitul înainte de dobânzi, impozite, depreciere şi amortizare) la 42,7 milioane de lei, reprezentând o creştere accelerată, cu 40%, a veniturilor şi un avans cu 47% al EBITDA, faţă de rezultatele retratate din semestrul 1 al anului 2020. Profitul operaţional a crescut cu 63%.

"Piaţa şi întreg contextul de stimulare a creşterii economice au fost favorabile unei majorări a volumelor vândute. Rezultatul consolidat din primele şase luni cuprinde efectele integrării Somplast din trimestrul 2, care a adăugat linia de business ambalaje flexibile în cadrul Grupului. Rezulatele Somplast, însă, nu au putut fi influenţate semnificativ de către managementul Grupului din luna aprilie de când a fost preluat controlul efectiv, integrarea fiind încă în curs", se menţionează în raport.

Linia de business ambalaje flexibile va cunoaşte o creştere accelerată şi prin investiţiile aflate în derulare, în cadrul proiectului TeraBio Pack în valoare de 12 milioane de euro. Managementul grupului analizează în continuare opţiuni strategice pentru extindere, inclusiv operaţiuni M&A, subliniază sursa citată.

"Evoluţia pieţei materiilor prime ne-a testat adaptabilitatea iar rezultatele record în istoria Grupului TeraPlast ne arată că am trecut cu succes şi acest test. Faptul că îl comparăm cu semestrul 1 din 2020, considerat atunci un nou record în materie de performanţe, confirmă succesul strategiei noastre de poziţionare şi dezvoltare accelerată profitabilă atât în zona procesării maselor plastice, cât şi a economiei verzi, prin ambalaje biodegradabile şi reciclare PVC rigid", a declarat Ioana Birta, director financiar al Grupului TeraPlast.

Potrivit acesteia, cu EBITDA de 42,7 milioane de lei şi o marjă de 15,7%, în prima jumătate a anului, grupul se situează în grafic să atingă cifrele bugetate pentru 2021.

Pentru întreg anul 2021, bugetul Grupului TeraPlast este construit pe o cifră de afaceri de 636,2 milioane lei şi EBITDA de 89,1 milioane lei. Rezultatele Grupului din semestrul 1 al anului curent indică o evoluţie favorabilă atingerii ţintelor propuse.

Grupul este compus din companiile TeraPlast, TeraGlass, TeraPlast Recycling, TeraBio Pack şi Somplast. Începând cu 2 iulie 2008, TeraPlast SA este listată la Bursa de Valori Bucureşti sub simbolul TRP. Acţiunile companiei sunt incluse în indicele de referinţă BET al Bursei de Valori Bucureşti şi, din septembrie 2020, în indicii TotalCap şi MicroCap ai FTSE Russell.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.