Singurul Exit Poll din Romania disponibil online, 06.12.2020 21.00. Au mai rămas 1 zile 20 ore 47 minute
 
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Grupul USR din Consiliul Local Sector 1 propune ca sala de şedinţe a primăriei să poată fi folosită gratuit şi de cetăţeni, asociaţii sau ONG-uri

usr uniunea salvati romania

Grupul USR din Consiliul Local Sector 1 propune ca sala de şedinţe a primăriei să poată fi folosită şi de cetăţeni, asociaţii sau ONG-uri din Sectorul 1, în mod gratuit, pentru întâniri, dezbateri sau alte evenimente, potrivit unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a şedinţei CL de marţi. Regulamentul propus prevede că sala nu poate fi folosită de asociaţiile de proprietari sau locatari şi nu sunt permise întâlnirie cu caracter politic, doctrinar, rasist sau cele prin care sunt lansate produse sau servicii, scrie news.ro.

Sala de şedinţe a Consiliului Local Sector 1 ar putea fi pusă gratuit la dispoziţia cetăţenilor, asociaţiilor cetăţeneşti, cultural-educative, grupurilor de iniţiativă civică, ONG-urilor, pentru întâlniri, dezbateri, activităţi cultural-artistice sau alte evenimente ce ţin de comunitatea sectorului.

Regulamentul prevede însă că sala nu poate fi folosită de asociaţiile de proprietari sau locatari şi nu sunt permise întâlnirie cu caracter politic, doctrinar, rasist sau cele prin care se urmăreşte lansarea de produse sau promovarea unor produse.

De asemenea, se mai arată în proiect, întâlnirile şi evenimentele vor fi înregistrate audio şi video cu aparatura Primăriei Sectorului 1 şi publicate pe site-ul instituţiei. Primăriei i se aduce şi obligaţia de a afişa pe site, pe Facebook şi la panoul de informare de la sediu, pe data de întâi a fiecărei luni, un calendar cu zilele din luna respectivă în care nu se organizează activităţi în sala de şedinţe.

Citește și: Raluca Turcan: Liviu Dragnea crede că îl poate șantaja pe președinte folosind aceleași metode pe care le aplică pentru a-și controla partidul

Proiectul de hotărâre este propus de consilierii locali USR şi se află pe ordinea de zi a şedinţei de marţi.

Acesta nu a primit, însă, avize de la Direcţia Juridică şi Direcţia Utilităţi Publice, pe motiv că este singura sală de şedinţe şi sunt foarte puţine zile în care aceasta este liberă, acolo având loc şi evenimente neprogramate, cum ar fi conferinţele de presă, concursurile de angajare, cununii civile, întâlniri cu diferite delegaţii din ţară şi din străinătate sau şedinţe ale aparatului de speciale al primarului. De asemenea, mai arată reprezentanţii Direcţiilor, darea în folosinţă a sălii de consiliu presupune şi costuri suplimentare pentru serviciile de pază, curăţenie, înregistrarea audio şi video (pentru că primăria nu are personal calificat şi nici echipamente pentru aceste servicii, fiind încheiat contract cu o firmă pentru înregistrarea chiar şi a şedinţelor de consiliu), iar mobilierul poate fi deteriorat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.