Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grupul Volkswagen, amendat în Italia pentru practici comerciale incorecte

volkswagen

Grupul auto german Volkswagen AG a fost amendat de Autoritatea pentru concurență din Italia (AGCOM) cu cinci milioane de euro (5,5 milioane de dolari), ''din cauza practicilor comerciale incorecte'', deoarece ''consumatorii au fost greșit informați în reclame cu privire la nivelul de poluare al vehiculelor diesel'', transmite DPA.

Volkswagen face obiectul unor investigații în mai multe țări după ce a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial (din care peste 700.000 în Italia) cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel. 

AGCOM a specificat că amenda de cinci milioane de euro este nivelul maxim care poate fi impus în astfel de circumstanțe. Ea reprezintă aproximativ 7 euro pentru fiecare mașină echipată cu softul ilegal care a fost vândută pe piața italiană. 

Subsidiara Volkswagen din Italia a anunțat că va face apel împotriva amenzii. 

În iunie, Volkswagen a anunțat că va cheltui 15,3 miliarde de dolari în SUA pentru a răscumpăra vehiculele de la consumatori și pentru a finanța tehnologii ecologice. 

Portofoliul Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi și Bugatti, dar și camioanele MAN și Scania. 

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.