Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grupul Volkswagen îl va înlocui pe directorul general Matthias Mueller cu şeful brandului Volkswagen, Herbert Diess (Surse)

Volkswagen

Grupul Volkswagen îl va înlocui pe directorul general Matthias Mueller cu şeful brandului VW, Herbert Diess, pentru a impulsiona procesul de redresare după scandalul emisiillor, au declarat două persoane apropiate situaţiei, transmite Reuters preluat de news.ro

Producătorul auto german a anunţat marţi că analizează o schimbare a directorului general în cadrul unei reorganizări mai largi a conducerii, dar nu a oferit alte detalii.

Contractul lui Matthias Mueller, în vârstă de 64 de ani, se încheie în 2020.

Cel mai mare producător de automobile din Europa a fost afectat de luptele interne dintre acţionari, care includ familiile Porsche şi Piech, landul Saxonia Inferioară şi liderii de sindicat.

Acţiunile Volkswagen au crescut în urma informaţiilor şi au încheiat tranzacţiile de marţi în urcare cu 4,5%, la 171,58 euro pe unitate.

Mueller, un veteran al companiei, a fost numit rapid în funcţie, în 2015, la o săptămână după ce compania a recunoscut în Statele Unite că a manipulat testele de poluare ale  motoarelor diesel, decizia fiind criticată de unii investitori care au afirmat că numai un om din afara grupului poare reface încrederea în Volkswagen.

Ca CEO, Mueller a lansat un plan de reformă ambiţios, care include investiţii de miliarde de euro în vehicule electrice, dar a întâmpinat probleme în ceea ce priveşte schimbările necesare pentru crearea unei companii mai eficiente. Din cauza opoziţiei liderilor sindicali, Mueller nu a reuşit, anul trecut, să vândă producătorul de motociclete Ducati.

Nu este clar când ar putea Diess, un fost director la BMW care a venit la Volkswagen în iulie 2015 şi a intrat în conflict cu liderii sindicali, să îl înlocuiască pe Mueller. Sindicatele şi reprezentanţii landului Saxonia Inferioară au puterea să blocheze această numire.

Diess, în vârstă de 59 de ani, a concentrat reformele de la brandul VW pe managementul achiziiilor şi proceselor, pentru a aduce structura costurilor şi eficienţa la un nivel apropiat de cel al Toyota, dar nu a reuşit să reducă semnificativ numărul locurilor de muncă.

Diess şi Mueller au convenit în schimb să garanteze locurile de muncă ale angajaţilor VW din Germania până în 2025, pentru a obţine sprijinul sindicatului pentru un plan de transformare a constructorului auto într-un producător de automobile electrice de serie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.