Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grupurile de interese asmut angajații din companiile municipale împotriva lui Nicușor Dan

Digi24
Primaria Capitalei

Astăzi mai mulți angajați ai Companiei Municipale Parcuri și Grădini din București (CMPGB) au protestat în fața Primăriei Capitalei, speriați fiind de conducerea instituției că ar putea avea probleme cu plata salariilor. În realitate, plata salariilor este la zi, iar acestea vor fi achitate atâta timp cât va mai funcționa compania. Acest lucru a fost lămurit chiar de Nicușor Dan după o întâlnire pe care a avut-o cu reprezentanții angajaților CMPGB.

Surse din zona ALPAB susțin că adevăratul motiv al acestui protest, provocat în mod deliberat de anumite grupuri de interese deloc străine de fosta administrație, este deranjul pe care l-a creat Nicușor Dan după ce a refuzat proiectele de buget propuse de unele structuri din subordinea Primăriei.

Unul din aceste bugete este chiar cel al Administrației Lacuri, Parcuri și Agrement București (ALPAB), instituție care s-a remarcat în aceste zile prin câteva propuneri de cheltuieli nejustificate și supraevaluate. Mai precis, aceasta și-a propus să cumpere din bugetul pe anul acesta un autobuz amfibie în valoare de circa 500.000 de euro și 3.000 de bănci, în valoare de 3 milioane de euro (respectiv, la prețul de 1.000 de euro pentru fiecare bancă).

Primarul General s-a opus, însă, unei astfel de cheltuieli, acesta fiind și motivul, spun sursele citate, pentru care s-a pricopsit astăzi cu un protest pus la cale de grupuri de interese din spatele ALPAB.

ALPAB a transferat în 2018 serviciile sale către 3 companii municipale înființate de fostul primar, respectiv: Compania Parcuri și Grădini (cea ai căror angajați au venit să protesteze astăzi în fața PMB), Compania Întreținerea Arborilor și Spațiului Verde și Compania Agrement București. În urma acestui transfer de servicii, cheltuielile Primăriei Capitalei au crescut cu 30%, alimentând în acest fel o întreagă rețea de interese aflate în spatele ALPAB și a companiilor cu pricina.

De altfel, o altă miză a protestului de astăzi este aceea de a bloca desființarea companiilor municipale, considerate de Administrația lui Nicușor Dan o adevărată gaură pentru bugetul Primăriei Capitalei. ”Ei și-a activat oamenii din companii pentru a pune presiune pe actualul Primar General. Planul lor este să-i manipuleze și să-i asmută pe angajați, sperând că prin astfel de presiuni vor reuși să oprească desființarea companiilor municipale”, susțin oamenii primarului.

Desființarea companiilor municipale a fost una din promisiunile de campanie ale actualului Primar General. Nicușor Dan a acuzat, în repetate rânduri, că aceste companii sunt locuri unde a fost angajată clientela PSD, pe salarii foarte mari. Potrivit informațiilor publice, în 2020 companiilor municipale li s-au alocat un buget total de peste un miliard de lei, din care s-au finanțat în principal salariile din aceste structuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.