Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grupurile de producători din sectorul pomicol pot beneficia de sprijin total de aproape 2 milioane euro din PNDR

pndr

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) a anunţat miercuri că pe 30 iunie se lansează sesiunea de depunere a proiectelor în cadrul submăsurii privind „Înfiinţarea grupurilor de producători în sectorul pomicol”, cu o alocare de totală de 1,98 milioane euro, din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020), anun'[ news.ro.

”Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale anunţă lansarea, în data de 30 iunie 2020, a sesiunii de depunere a proiectelor în cadrul submăsurii 9.1a - Înfiinţarea grupurilor de producători în sectorul pomicol, cu o alocare de totală de 1.985.644 euro. Obiectivele submăsurii 9.1a vizează îmbunătăţirea performanţelor generale ale exploataţiilor pomicole, o mai bună integrare pe piaţă a producătorilor primari, creşterea veniturilor producătorilor prin comercializarea în comun a producţiei, crearea şi promovarea lanţurilor scurte, precum şi respectarea standardelor comunitare de mediu si climă, siguranţă alimentară etc”, a informat ministerul.

Citește și: Codrin Ștefănescu a explodat la adresa ministrului Muncii: Sinistra nu a scos o vorbă despre majorarea pensiilor, despre salarii și șomeri

Beneficiarii sunt grupurile de producători din sectorul pomicol, care se încadrează în definiţia IMM-urilor şi care au fost recunoscute oficial de către autoritatea competentă înainte de solicitarea sprijinului, dar după 1 ianuarie 2014.

Alocarea va fi destinată cheltuielilor rezultate din înfiinţarea şi funcţionarea grupurilor de producători din sectorul pomicol, prevăzute în planul de afaceri necesare pentru atingerea obiectivelor propuse.

Sprijinul public nerambursabil acordat este de 100% din cuantumul sprijinului şi nu poate să depăşească 10% din valoarea producţiei comercializate în primii cinci ani şi suma maximă de 100.000 euro/an.

Detaliile cu privire la condiţiile de eligibilitate, tipul sprijinului şi principiile de selecţie le puteţi regăsi în Ghidul Solicitantului aferent submăsurii 9.1 a „Înfiinţarea grupurilor de producători în sectorul pomicol”, care a fost aprobat şi este publicat pe site-ul Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR).

La rândul său, AFIR a anunţat miercuri că a publicat versiunea finală a Ghidului Solicitantului pentru submăsura 9.1a „Înfiinţarea grupurilor de producători în sectorul pomicol”, din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020).

Ghidul solicitantului a suferit câteva modificări care au ca scop corelarea prevederilor procedurale interne cu legislaţia în vigoare şi, totodată, simplificarea procesului de depunere a cererii de finanţare.

Citește și: Emil Boc, despre situația actuală a României: Criza de acum nu este una sistemică, ci una conjuncturală, care poate fi rezolvată

Totodată, a fost eliminată şi obligativitatea ştampilării documentelor, conform HG 226/2015, cu modificările şi completările ulterioare.

Spre deosebire de sesiunile precedente, solicitantul nu mai este obligat să depună cazierul judiciar şi certificatul de atestare fiscală, aceste documente fiind obţinute de AFIR prin consultarea bazei de date a celor două instituţii emitente, în baza protocoalelor semnate şi cu acordul beneficiarului. Solicitarea acestor documente la dosarul cererii de finanţare se va face doar în situaţia în care AFIR nu poate obţine aceste documente din baza de date.

Un solicitant poate depune o singură cerere de finanţare în aceeaşi sesiune de depunere proiecte, cu respectarea condiţiilor de eligibilitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.