Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grupurile mai mari de 3 persoane nu mai au voie să staționeze pe spațiul public din orașul Hârșova

timesofisrael.com
masca virus epidemie coronavirus gripa covid

Grupurile mai mari de 3 persoane nu mai au voie să staționeze pe spațiul public din orașul Hârșova. Decizia a fost luată pentru prevenirea răspândirii coronavirusului de către Comitetul Local pentru Situații de Urgență a orașului.

„Se interzice grupurilor mai mari de 3 persoane de a staționa pe domeniul public și se recomandă ca staționarea să se facă doar atâta timp cât este necesar pentru rezolvarea unor probleme urgente, măsura având ca scop evitarea contaminării, respectiv răspândirea Coronavirusului", se arată în hotărârea adoptată de Primăria Hârșova, potrivit Mediafax.ro.

Citește și: Pacienții devin imuni după ce se vindă de coronavirus, apreciază cercetătorii! Cu semnul întrebării rămân, însă, oamenii cu deficiențe imune

De asemenea, a fost decisă limitarea accesului în parcuri și locuri de joacă pentru copii pe toată durata stării de urgență, și în acest caz trebuind să fie respectată regula grupului de maxim trei persoane: „Se limitează accesul în spațiile publice (parcuri, terenuri de fotbal, locuri de joacă pentru copii) pe toată durata stării de urgență, cu respectarea dispozițiilor art. 2, referitoarea la numărul persoanelor care pot sta grupate".

După adoptarea acestor măsuri, primarul orașului Hârșova a făcut un apel către toți locuitorii și i-a îndemnat să stea cât mai mult în case, iar cei suspecți sau care au intrat în contact cu persoane confirmate cu COVID-19 să stea obligatoriu în autoizolare.

„Vă rog, pe această cale, încă o dată, să stați acasă și să ieșiți doar pentru rezolvarea unor probleme urgente, pentru a nu vă expune riscului de contaminare!", le-a transmis Viorel Ionescu locuitorilor din Hârșova.

Citește și: Adrian Streinu-Cercel: 'Urmează 4 luni grele. Va urma un nou val, care va fi în toamnă'

Începând de miercuri, Guvernul a luat mai multe măsuri pentru limitarea răspândirii coronavirusului, printre care închiderea restaurantelor, a barurilor și localurilor publice, suspendarea tuturor activităților religioase, sportive, de divertisment, jocuri de noroc sau de îngirijire personală în spații închise.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.